Scriam recent că, ”Rodna nu are medic, capelă mortuară sau loc de joacă pentru copii și multe alte lucruri extrem de necesare pentru o asemenea fostă cetate, cunoscută încă din evul mediu și celebră pentru realizările sale, până nu demult. Și că ”vătaful” bugetului local și al pârghiilor prin care se pot face lucruri, adică primarul, se pare că, are probleme de analfabetism funcțional în materie de administrație locală?! Sau este vorba de foarte multă răutate, ranchiună și invidie sau toate la un loc?! Ce a mai făcut? A pus un subaltern să amendeze un antreprenor local pentru că omul a îndrăznit să aibă o inițiativă! Sigur, amenda foarte mare care s-a dat, 40.000 de lei, nu putea decât să fie cu cântec: încurcând articolele din lege și evident atribuțiile!

În spatele acestui gest, evident răuvoitor, de ”jupân frustrat”, probabil că se află complexele sale de ”neisprăvit” și de fost ”privatizat fără succese” căruia nu i-a reușit nimic până când a ajuns în executivul rodnean, ca viceprimar, în decembrie 2014. Apoi, totul a început să-i meargă, că a avut la dispoziție bugetul comunitar și o armată de amploaiați care să-i execute ordinele. Însă, complexele sale de ”neisprăvit” au răbufnit zilele trecute, când a trimis un subaltern să ”calce în picioare un antreprenor”! Că, dacă el nu este în stare să facă mai nimic, de ce să facă alții? Cu această ocazie a ieșit la iveală și incompetența din administrația de la Rodna dar și ”prostia cu ciucur”… Asta scriam și reluăm pentru reamintire și subliniere, ca să știe tot poporul din Rodna și nu numai!

Contestația antreprenorului rodnean

Anastasiu Marian este numele omului care îndrăznit să aibă o idee în ”deșertul administrativ” din comuna Rodna, unde birăul Grapini taie și spânzură după bunul plac pentru că, vezi Doamne, l-ar ține în brațe jupânul județului Bistrița Năsăud, președintele Radu Moldovan, dar și unii afaceriști potentați de prin zonă.

Revenind la Anastasiu Marian, rodnean cu idei și antreprenor cu bun simț, dar și cu simțul pieței, reiterăm ideea cunoscută deja cititorilor noștri că, omul acesta a îndrăznit să construiască o capelă mortuară în feuda ”barbarului primar”. Lovit în amorul propriu de faptul că cineva poate face cu banii proprii ceea ce el, birăul nu a fost în stare să facă stând pe căpița bugetului comunal, a trimis niște amploaiați să îl ”calce” pe Anastasiu exact când acesta, din milă creștinească, tocmai acceptase ca o familie să își așeze mortul în capela neterminată, căreia îi lipsea nu știu ce aviz… Că nenorocirea când lovește întreabă de avize, dacă le ai sau nu… Că cei trimiși cu temă să îl intimideze și amendeze pe Anastasiu nu știau absolut deloc ce fel de aviz ar fi avut nevoie omul cu capela, rezultă din acte. Unele dintre acestea fiind emise chiar de subordonații jupânului județean al lui Grapini, Radu Moldovan. Faptul că i-au dat amenda de 40 000 de lei, deși ei nu știau pentru ce, ne face pe noi să tragem concluzia că a fost vorba de REA CREDINȚĂ și REA INTENȚIE! De la bun început! Că amenda este ilegală, deja încep să vină confirmările.

Antreprenor ”lovit” de ”tătari”?

Anastasiu Marian Alin, antreprenorul rodnean, pe care birăul Grapini dorea să îl îngenuncheze și să îl termine cu amenda aplicată aproape ca un ”act de teroare”, dată fiind cifra, momentul și bălmăjeala privind întocmirea unui astfel de act grav, a contestat la Judecătoria Năsăud ”însăilarea” penibilă a slujbașilor de la Primăria Rodna. 7.10.2021 este data la care s-a înregistrat argumentația privind nulitatea absolută a procesului verbal nr. 3831 din 30.10 2021, prin care se dorea ”nimicirea” omului cu capela.  

”Considerăm că, procesul verbal atacat este lovit de nulitate ca urmare a faptului că a fost încheiat de către o persoană fără atribuții în domeniu, fiind astfel în prezența unei veritabile: EXCEPȚII A LIPSEI CALITĂȚII DE ORGAN CONSTATATOR, potrivit unei copii a textului contestației depusă la instanță, pentru anulare.

Dovezile că s-a încercat intimidarea și ”distrugerea lui Anastasiu

Dincolo de faptul că, ”fapta” de a lăsa în capela a cărei construcție era neterminată, depunerea sicriului unui decedat, pentru a ajuta o familie care nu avea unde să își jelească mortul, RODNA NEAVÂND altă capelă mortuară decât cea privată a lui Anastasiu Marian, faptă ”amendată” cu suma astronomică de 40 000 de lei, dovedește, dacă nu juridic, măcar moral. REA CREDINȚĂ și REA INTENȚIE, din partea șefului celor care au însăilat aberațiile din PV, adică a primarului GRAPINI!

De altfel, în contestație, dincolo de faptul că ”mamelucii” au pus martor o persoană care are calitatea de agent constatator, respectiv pe Gelu Costan, referent în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, care nu se știe dacă a fost sau nu de față când s-a făcut mânăreala dar și lipsa semnăturii lui Anastasiu Marian ca și lipsa completării secțiunii ”obiecții” din actul pentru care s-a cerut anularea, vorbesc despre cum se aranjează lucrurile în ”feuda” lui Grapini” Pericol public”. Adică din pix și că așa vrea Grapini!

Preluăm de pe pagina de facebook a consilierului PNL Adeline Cristina Cozma o postare care lămurește cum stau de fapt lucrurile în Primăria Rodna și cum Grapini a demolat centrul civic al Rodnei fără nici un fel de aviz și, tot așa, a început o construcție! Fără ACTE!

Grapini și lucrările fără acte

Redăm integral, dată fiind importanța celor postate și, având în vedere că noi am semnalat de nenumărate ori, în articole de presă că, Grapini taie și spânzură în funcție de dispoziția umorală?! Am făcut publice și confirmările, dar una în plus, nu strică!!!

“După cum bine știți, anul trecut au început lucrările de distrugere a părculețului din fața Primăriei comunei Rodna, investiție care poartă denumirea de «Modernizare a centrului civic».

Toată lumea a văzut cum acel părculeț este distrus și lăsat în paragină, astfel că centrul comunei arată ca după invazia tătarilor de acum 780 de ani. E un fel de invazie a Grapinilor, așa cum denumește și presa locală această administrație dezastruoasă.

Ei bine, lucrările de distrugere a parcului s-a făcut fără niciun fel de acte, la apelul bocancilor dictatorului Grapini. Dovada este răspunsul primit de mine de la Primaria Rodna la cererea pe care am depus-o în acest sens în baza Legii nr. 544/2001 (vezi foto).

De asemenea, toată lumea știe că birăul Grapini și ceata lui Pițigoi au dat o amendă de 40.000 lei unui OM care a permis unei familii îndurerate ca, în contextul epidemiologic actual, să țină priveghiul în capela care nu fusese încă recepționată în acte.

Motivul pentru care acea recepție nu s-a putut face își are originea într-un certificat de urbanism eliberat de Carol-Cristian SZENFTLEBEN, prin care se cere un aviz de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Instituția condusă de tătucul Radu Moldovan a cerut la rândul său PUZ, adică o documentație în valoare de mii de euro. Toate acestea în timp ce în Rodna NU EXISTĂ CAPELĂ, iar decesele cresc odată cu rata de infectare, care a ajuns astăzi la 7,41! Reglementările cu privire la înmormântarea celor pozitivi interzic priveghiul în locuințele proprii, iar faptul că în anul 2021, locuitorii comunei Rodna nu au o capelă unde să își plângă apropiații care trec în neființă este RUȘINOS!

Dând în judecată Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Anastasiu Marian a primit o întâmpinare în care pârâta afirmă următoarele: avizul cerut prin acest certificat este nelegal.

Practic, Consiliul Județean afirmă că domnul Carol-Cristian SZENFTLEBEN a comis o ilegalitate atunci când a cerut prin certificatul de urbanism acest aviz de la CJ, ca să împiedice un om să ofere consătenilor săi condițiile minime, decente, atunci când cei dragi părăsesc această lume.

Primăria Comunei Rodna ar trebui să fie un exemplu de respectare a legii. Însă, în realitate, anul trecut, rodnenii au plătit amenzi în valoare de 70 000 de lei pentru încălcarea Legii Apelor, având în vedere că avizele nu mai erau valabile. Acum, avem dovada dă tot fără ACTE s-au făcut și lucrările de distrugere a centrului comunei.

Adică Valentin Grapini poate să facă ce vrea, că el oricum plătește amenzile din banii noștri, iar cetățeanul de rând, pe care l-a încurcat cu rea credință și în mod ilegal, să plătească 40 000 de lei”, a scris consilierul local Adeline Cozma, pe Facebook, în data de 8 octombrie 2021.

Florica Dura

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here