Trei echipaje de stingere încadrate cu pompieri militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița și un echipaj de prim ajutor SMURD au intervenit miercuri după-amiază în localitatea Josenii Bârgăului la un incendiu izbucnit la o anexă cu posibilitate de extindere la casa de locuit. La caz au fost alocați și pompieri voluntari din localitate.

Aproape 5 ore au lucrat pompierii militari pentru lichidarea incendiului izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui trăsnet, la o gospodărie situată pe un drum secundar, la aproape 3 km de calea principala de acces.

„Din fericire, nu au fost înregistrate victime și casa de locuit a fost salvată, deși era amplasată la câțiva metri de anexele gospodărești cuprinse generalizat de incendiu. 

Flăcările se manifestau cu violență, pe o suprafață desfășurată de aproximativ 250 – 300 mp de anexe gospodărești – grajd, fânar și șopru.

Intervenția a fost dificilă din cauza faptului că focarele au fost întreținute și alimentate de vântul puternic și vorbim de o cantitate mare de material combustibil, fân (aproximativ 2000 de baloți) care au ars cu intensitate”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.