Gest șocant în Parlament. Ce reacție a avut un deputat USR față de Codul Penal

176

Dezbaterile din Parlament pentru modificarea articolului de lege privind abuzul în serviciu au condus la un gest șocant. Un deputat USR a rupt filă cu filă Codul Penal când a văzut propunerea ministrului Justiției.

Reacție halucinantă a unui deputat USR în Parlamentul României. Stelian Ion s-a enervat, luni, după ce Ministerul Justiţiei a depus la Comisia parlamentară specială o propunere privind infracţiunea de abuz în serviciu și a rupt USR a rupt câteva pagini dintr-un exemplar al Codului Penal pe care îl avea pe masă.

Deputatul USR s-a arătat nemulțumit de faptul că această propunere a fost trimisă spre consultare foarte târziu, „cu 10 minute înainte de începutul ședinței” din cadrul comisiei parlamentare. El a motivat gestul spunând că adoptarea acestei propuneri i-ar putea scăpa pe foarte mulţi funcţionari care au săvârşit infracţiuni grave.

Până la urmă, amendamentul PSD care impune un prag în echivalentul salariului minim brut pe economie, adică 1900 de lei, a trecut la comisie.

„S-a ținut la sertar acest text ca sa nu iasa cu zecile de mii lumea în stradă, de revoltă. Pentru că scapă pe acest text – nu spun doar de Liviu Dragnea, că nici nu mă mai interesează deja persoana domnului Liviu Dragnea – dar scapă foarte mulți funcționari publici care au săvârșit infracțiuni grave cu prejudicii foarte mari. S-a stabilit un prag, dar s-a modificat pur și simplu întregul text. Și mesajul este: dragi tineri, nu mai citiți, nu mai învățați, nu mai contează Codul Penal. Ăsta este Codul Penal actual, da? Deci așa se legiferează în România”, a declarat Stelian Ion.

Sursa: evz.ro

1 COMENTARIU

  1. Io la ” asta ” i-as da un sut … ” undeva ” si l-as azvarli afara din Parlament, pentru atitudinea lui permanent ostila prin care tulbura sedintele Parlamentului .
    Este bine ca este activ in parlament ( si nu doarme ca marea majoritate … ) si ca-i trage de … ” maneca ” pe cei care sunt la guvernare, dar are o atitudine obraznica iesita din comun , care irita efectiv pe toata „lumea ” !
    Interesant este si Regulamentul Parlamentului , cum se permit astfel de comportamente si atitudini de destabilizare si tulburare grava a ordinii in sedintele de Parlament …
    ” Astia „-si dau picioare-n fund unii altora prin insasi legea prost facuta , ca acest comportament se aplica deopotriva si pentru cei de stanga si de dreapta … si TOTI FAC LA FEL , dar unii sunt de o obraznicie si o aroganta greu de suportat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here