Gerul de afara tine cu Bivolaru si ii amana judecata

Celebrul caz de trafic de persoane si alte infractiuni care il are ca protagonist principal pe cunoscutul Gregorian Bivolaru pare a murit din fasa, din moment ce la zecile de termene care au avut loc pana acum au fost inregistrate doar cereri de amanari. Si de aceastaa datta, la termenul din data de 6 februarie 2012, avocatii inculpatilor si ai organizatiei MISA au inaintat cereri de amanare care au fost admise, motivate fiind pe motivul ca starea vremii a facut imposibila deplasarea partilor din dosar de la Bucuresti spre Cluj-Napoca.

Chiar daca isi priveste procesul din confortul oferit de o tara gazda primitoare, Gregorian Bivolaru si organizatia pe care o conduce nu poate decat sa se minuneze de norocul cu care l-a binecuvantat soarta, din toate punctele de vedere. In timp ce zecile de volume inc are sunt descrise infractiunile pe care acesta le-a comis aduna praf si nimic mai mult, se pare ca si vremea neprielnica de afara il ajuta pe “guru” sa scape de mana lunga a legii. La ultimul termend e judecata de la Tribunalului Cluj, exact gerul de afara si ninsoarea au fost motivul unei noi amanari, subalterinilor sai din MISA si coinculpatilor din dosar fiindu-le imposibil sa se deplaseze de la Bucuresti la Cluj pentru a participa la proces.

Dosarul in care Gregorian Bivolaru este acuzat de trafic de persoane si de alte sapte infractiuni a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in urma cu aproape cinci ani, mai precis la data de 15 iunie 2007. La 6 aprilie 2009, Tribunalul Bucuresti i-a admis cererea lui Bivolaru ca dosarul sa fie stramutat, acesta ajungand la Tribunalul Cluj. Dosarul de pe rolul instantei clujene nu este singurul pe care liderul  MISA il are. Acesta a fost acuzat de procurori de perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trecerea frauduloasa a frontierei.
 
Aceste acuzatii s-au judecat intr-un dosar separat, care s-a aflat la Tribunalul Sibiu. Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru o parte dintre infractiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuala in forma continuata, doua infractiuni de act sexual cu un minor in forma continuata si doua infractiuni de trafic de minori. Instanta a dispus incetarea procesului pentru alte infractiuni, respectiv coruptie sexuala, act sexual cu un minor, ambele in forma continuata, si trecerea frauduloasa a frontierei Romaniei, pe motiv ca ar fi intervenit prescriptia raspunderii penale. In tot acest timp, Bivolaru se afla la Malmo, in Suedia, unde beneficiaza de azil politic.
Dosarul de la Tribunalul Cluj da toate semnele ca s-ar indrepta, si el, spre o decizie de inlaturare a raspunderii penale, pe motiv de prescriptie a acesteia, considerand ca, de la un termen la altul, judecata se amana pentru diverse vicii de procedura si nu numai.

Prescriptia raspunderii penale are ca efect inlaturarea raspunderii penale pentru fapta savarsita. De aceea se considera ca, in dreptul penal, prescriptia reprezinta o sanctiune la adresa pasivitatii organelor judecatoresti care au avut dreptul sa-l traga la raspundere pe infractor. Prescriptia opereaza indiferent de gradul de gravitate al infractiunii, cu exceptia infractiunilor contra pacii si omenirii.

Isi controla adeptii cu puterea mintii

In perioada 1990-2004 Grigorian Bivolaru, zis si „Grieg”, „Scumpi”, sau „Guru” a initiat si condus ,sub acoperirea si in interiorul Asociatiei „Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut”, un grup infractional organizat , cu valente sectare, alcatuit din aproximativ 45 de persoane, o mare parte a acestora fiind invinuiti in dosar, ce actiona coordonat in baza unei structuri piramidale bine definite, sub conducerea autoritara a  acestuia in scopul extorcarii si exploatarii muncii neretribuite prestate de adeptii MISA depersonalizati (sub pretextul practicarii unei ramuri de yoga, respectiv KARMA-YOGA), atat in tara cat si in strainatate , abuzandu-se de autoritatea spirituala incontestabila exercitata asupra lor de inculpatul Bivolaru Gregorian, in calitatea sa de „profesor de yoga”, „iluminat”, „guru”, si „maestru spiritual”.

In vastul rechizitoriu de la dosar se arata faptul ca, in perioada 1990-2004, in demersul de introducere in constiinta adeptilor MISA a unor stari de teama, frustrare, neincredere, generatoare de reactii atipice de comportament si care ar fi fost de natura sa-i polarizeze pe acestia in jurul sau, “inculpatul Gregorian Bivolaru a initiat si condus in interiorul acestei miscari, o grupare de factura nationalist-extremista si xenofoba din care faceau parte invinuitii Rosu Petru, Rosu Camelia, Buruiana Ovidiu Eusebio, Chisca Camelia , Mezer Angela si altii, ce a promovat in randurile adeptilor ideii si conceptii ce instigau la ura rasiala, etnica, religioasa si anisemitism, aceasta propaganda fiind realizata atat verbal cat si prin intermediul publicarii si difuzarii in masa a unor carti si reviste.”

Tot in rehizitoriu se arata faptul ca, pentru a se asigura de controlul asupra actiunilor adeptilor sai,  Gregorian Bivolaru a procedat la instalarea de plantoane, la organizarea unor echipe de ordine de inspiratie paramilitara , la incurajarea delatiunii intre adepti precum si la utilizarea unor mijloace electronice de interceptare a convorbirilor la distanta, iar pentru a inlesni comunicarea dintre el si locatarii ashram-urilor a dispus instalarea unor statii de radio emisie-receptie a caror putere de emisie depasea limita legala.
In acelasi scop Gregorian Bivolaru a dispus achizitionarea si utilizarea de aparatura electronica proprie manipularii psihice a adeptilor sai, inclusiv prin apelare la mesaje subliminale.
Controlul total asupra adeptior era desavarsit prin palierul de comanda si cel de executie.
Palieruld de comanda era format din un numar restans de persoane apropiate „guru”-lui si anume Trandafir Claudiu, Catrina Nicolae, Visterneanu Lacrimioara, Rosu Eugen, Rosu Camelia, Chiscp Camelia, Ambarus Mihaela si Ambarus Gabriela. Palierul de executie era format din sefii de ashram-uri care aduceau la cunostiinta lui Gregorian Bivolaru sinteza activitatilor desfasurate, executand doar activitati bine stabilite, ordonate, fara a avea insa o viziune de ansamblu asupra intregului complex infractional, fiind astfel singurele persoane impotriva carora se pot administra probe directe.

Acuzatiile aduse lui Gregorian Bivolaru

– art. 12 alin. 1 si 2 din Legea 678/2001 privind traficul de persoane
– art. 1 alin. 1 teza 2 coroborat cu art. 2 alin. a si b punctul 12 din Legea 39/2003 privind reglemetarea masurii specifice de prevenire si combatere a criminalitatii organizate la nivel national si international
– infractiunea de instigare la discriminare prevazuta de art. 317 Codul Penal cu aplicarea art.13 din Codul penal
– infractiunea prevazuta de art. 3 alin. 1 coroborat cu art. 2 alin. a din OUG nr.31/2002 privind transportul si livrarea trimiterilor postale proprii
– infractiunea prevazuta de art.70 alin.1 din OUG nr.105/2001 modificata prin Legea 39/2003 privind intrarea sau iesirea din tara prin trecerea ilegala a frontierei de Stat
 – infractiunea prevazuta de art.1 alin.1 din OUG nr.112/2001 modificata si completata prin  Legea 252/2002 cu privire la intrarea sau iesirea dintr-un Stat strain prin trecerea ilegala a frontierei acestuia
– infractiunea prevazuta de art.6 alin.1 litera a teza 1 si 5 din Decretul 340/1981 cu privire la detinerea, construirea, instalarea, experimentarea sau folosirea emitatoarelor radioelectrice, precum si modificarea caracteristicilor de lucru ale acestora
– instigare la infractiunea de ultraj contra bunurilor moravuri si linistii publice prevazute de art.25 din Codul Penal
 – complicitate la infractiunea de evaziune fiscala prevazuta de art.26 Codul Penal raportat la art.9 din Legea 241/2005

Andrei Tomos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.