Germania nu se mai poate baza în totalitate pe SUA la capitolul securitate

40

Germania nu se mai poate baza în totalitate pe Statele Unite în materie de securitate, iar preşedintele american, Donald Trump este acuzat de către Guvernul de la Berlin că vrea destrămarea Uniunii Europene. 

 

Michael Roth, secretar de stat în Ministerul german de Externe responsabil de Afaceri europene, a declarat luni că „Preşedintele SUA, Donald Trump, provoacă, urmăreşte destrămarea Uniunii Europene”, conform Mediafax.

„Europa trebuie să devină suverană şi să aibă încredere în sine. Nu ne mai putem baza în totalitate pe Casa Albă”, a afirmat politicianul german, Heiko Maas, citat de publicaţia Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Preşedintele Donald Trump a afirmat că Uniunea Europeană se numără printre „adversarii” Statelor Unite la capitolul relaţii comerciale.

„Eu cred că Uniunea Europeană este un adversar, mă refer la ce ne fac în materie de comerţ”, a spus Trump.

Replica preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, este că liderul de la Casa Albă răspândeşte „ştiri false”. „America şi UE sunt cei mai buni prieteni. Oricine spune că sunt adversari răspândeşte ştiri false”, a transmis Donald Tusk prin Twitter, mai notează Mediafax.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here