Germania a expulzat anul trecut un spion care lucra sub acoperire diplomatică la consulatul Rusiei din München, relatează publicația Der Spiegel, preluată de Reuters.

Sursa citată precizează că expulzarea a avut loc la scurt timp după detenția din vara anului 2021 a lui Ilnur N., un cercetător de la Universitatea Augsburg pe care procurorii îl suspectează că a transmis Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR) rachetele Ariane utilizate în cadrul misiunilor Agenției Spațiale Europene (ESA).

N., al cărui nume complet nu a fost făcut public, se află în arest încă din vara anului trecut. Acuzațiile de spionaj i-au fost aduse în luna decembrie.

Agentul care a fost expulzat nu a putut fi investigat fiindcă beneficia de imunitate diplomatică, mai arată Der Spiegel.

Rusia are peste 100 de diplomați acreditați în Germania.

Germania a dat afară doi diplomați ruși în decembrie, după ce o instanță a constatat că statul rus a ordonat uciderea în 2019, într-un parc din Berlin, a unui dizident cecen, un act pe care judecătorul l-a descris drept „teroare de stat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here