Președintele AUR, George Simion, a anunțat că partidul pe care îl conduce a depus mai multe amendamente la legile justiției, solicitând introducerea unei completări prin care CSM să răspundă în fața societății.

„În acest moment este specificat doar faptul că CSM trebuie să răspundă doar în faţa magistraţilor. Puterea judecătorească este o putere a statului, nu o afacere sindicală”, a declarat Simion.

Liderul AUR  a mai precizat că membrii în CSM din partea societății civile să aibă o vechime în domeniul dreptului de 21 de ani, nu de 7 cât este prevăzut în prezent. Mai mult, parlamentarii AUR au propus „ca Inspecţia Judiciară să se autosesizeze când există indicii evidente, chiar dacă cetăţenii care trimit sesizări nu fac corect din punct de vedere procedura.”

 „Pe motiv de procedură au chichiţe de procedură, au fost respinse şi băgate la dosar multe din sesizările cetăţenilor şi cerem ca Inspecţia Judiciară să-şi facă treaba. Totodată, am depus amendamentele prin care deciziile Inspecţiei judiciare să fie asumate de inspectorul şef, nu doar de inspectorul de caz, cum se întâmplă în prezent. (…) Cea mai importantă propunere pe care noi o facem la legile justiţiei este aceea în care cerem o abordare unitară. Cetăţenii au dreptul să fie trataţi la fel, să beneficieze de o aplicare a legii unitar şi predictibil. În momentul ăsta, când mergi într-o instanţă de judecată parcă te duci să joci la loto. Sperăm să existe dezbateri reale”, a conchis George Simion, scrie știripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.