Alexandru Muraru, lider PNL Iași, a reacționat dur după declarațiile controversate ale lui George Simion, în care a solicitat României să renunțe la ajutorul acordat Republicii Moldova.

„Prin declaraţiile făcute în Ziua Naţională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor şi tratarea ca pe un inamic. Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele şi în faţa unui şantaj abject administrat de Federaţia Rusă fraţilor de peste Prut. George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chişinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influenţele putiniste. La toate astea se mai adaugă faptul că aproape 1 milion de cetăţeni moldoveni au cetăţenie română iar datoria noastră este să îi protejăm, nu să îi abandonăm”, a scris sâmbătă pe Facebook deputatul PNL, Alexandru Muraru.
ADVERTISING

Liberalul Alexandru Muraru aminteşte că George Simion mai spune că România a ajutat prea mult refugiaţii din Ucraina şi că „ar trebui să-i lăsăm acolo, în bătaia puştii”, el calificând aceste declaraţii drept halucinante.

„Românii trebuie să ştie că un astfel de flagel al politicii româneşti, apărut nu întâmplător în vremuri de criză, trebuie izolat şi trimis acolo unde îi este locul, în braţele Kremlinului. Românii s-au convins că avem şi noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară şi antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creaţie din Parlamentul României”, a adăugat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Preşedintele AUR George Simion a declarat vineri, la Alba Iulia, că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău, argumentând că ”nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc”.

Citește și: Premierul României, mesaj emoționant de Ziua Persoanelor cu Dizabilități: Au reușit să-și croiască un drum de succes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.