Gelu Diaconu: Ce plan are PSD prin reducerea posturilor din cadrul ANAF

122

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, vine cu explicații privind planul ascuns de PSD prin reducerea posturilor din cadrul ANAF.

„Credeati ca vor sa destabilizeze si sa slabeasca doar institutiile din Justitie? Gresit. ANAF este o alta tinta majora.

Din cele 4.100 posturi vacante desfiintate recent la nivel guvernamental, cca 3.000 sunt de la ANAF. Probabil ca va intrebati de ce-ar conta niste posturi vacante, care nu sunt nici macar bugetate, adica nu consuma bani?

Rotitele ANAF, cea mai complexa si dificila institutie din Romania, sunt unse, reparate si facute sa mearga de acei mici sefi de serviciu sau de birou, din cadrul directiilor (departamentelor), care nu ies niciodata in fata si-si fac meseria indiferent de culoarea politica a guvernului.

Cum legea prevede ca nu poti avea un serviciu sau birou intr-un departament fara un numar de X posturi (fiind gandit la acel moment un alt parcurs al ANAF), acestea se vor desfiinta si odata cu ele vor disparea si adevaratii tehnocrati. Cei care mai reuseau sa tempereze o parte din ideile crete ale sefilor mari numiti politic. Sau sa repare efectul acestora.

In loc sa ocupe posturile, acolo unde este nevoie cu adevarat, PSD darama caramida cu caramida institutia care trebuie sa echilibreze bugetul distrus tot de ei.

De ce zic ca este o actiune concertata asupra ANAF? Pentru ca de celelalte ministere de-abia s-au atins. Cca 80% din totalul posturilor desfiintate provin de la ANAF. Din MFP dispar nici 100 de posturi iar la Casa de Pensii raman vacante cateva mii!!! La fel si in celelalte institutii.

In acest timp, pe inodorul si viitor client al avocatilor Ionut Misa, președinte ANAF, il preocupa doar propriile „combinatii” iar pe sindicalistul sef, ca de obicei, concursurile de angajare in vama aflate în derulare”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. NU CRED ! CINE AR AVEA INTERESE SA DIMINUEZE O INSTITUTIE PUBLICA , PRIN CARE SE ADUCE PRIN ” CONSTRANGERE ” FINANCIARA SI FISCALA … bani la stat ( LA BUGET… – ” CIORAPUL TARII ” ) ?? Eu cred ca numai un … ” na.rod ” ! Altele sunt motivele pentru care se reduc anumite posturi, care ori cu ori fara ele… tot aia-i si sa inteleaga lumea ca statul nu este o institutie musai de ” binefacere ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here