Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că a decis instituirea stării de carantină la unitatea medicală, ceea ce înseamnă că accesul vizitatorilor în spital va fi total interzis. Măsura nu a fost luată doar din pricina cazurilor de gripă din ultima perioadă, ci la baza ei a stat un alt motiv.

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică și cu Compartimentul de Epidemiologie din cadrul spitalului, am decis instituirea stării de carantină. Nu este o măsură strict legată de numărul cazurilor de gripă din spital. Este o măsură de precauție în primul rând, pentru că lucrurile care se întâmplă pe piața echipamentelor de protecție și a materialelor sanitare, având în vedere că o parte din acestea sunt produse în China, îmi ridică semne de întrebare. Și atunci, mi s-a părut normal să fiu prevăzător, să avem grijă de materialele care există pe stoc și consumul acestora să fie cât mai eficient. Acesta este motivul pentru care am instituit starea de carantină”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Gabriel Lazany a adăugat că în aceste condiții, accesul vizitatorilor în spital va fi total interzis, măsura fiind luată pe termen nedefinit. ”Orice vizitator care ajunge în spital implică costuri suplimentare, măsuri de protecție suplimentare. Noi vrem să protejăm pacienții, vrem să protejăm personalul spitalului”, a mai completat Lazany.

În ceea ce privește cazurile de gripă, până acum, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au ajuns 4 astfel de cazuri. În două dintre ele s-a înregistrat decesul pacienților, o femeie de 64 de ani din Beclean și un bărbat de 67 de ani din Livezile. De asemenea, în celelalte două cazuri, starea pacienților este gravă, fiind vorba despre un bărbat de 62 de ani din Bistrița și un alt bărbat de 52 de ani din Năsăud. Acești pacienți sunt internați pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, numai în ultima săptămână au fost înregistrate 35 de cazuri de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here