FOTO/VIDEO: Iarna a revenit în Bistrița-Năsăud! Drumarii și polițiștii monitorizează traficul

452

Județul Bistrița-Năsăud se află sub avertizare de cod galben de intensificări ale vântului la munte și ninsori viscolite la peste 1.500 m, până duminică 17 martie, ora 03:00.

Lapoviță și ninsoare, în județ, se circulă în condiții de iarnă în zona de munte, dar se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a curăța carosabilul.
Intervenţiile au început încă de azi-noapte, pe toate tronsoanele de drum pe care a fost nevoie, cu 13 autoutilaje și aproximativ 60 tone de material antiderapant.

Puncte de intervenție unde se acționează intensiv, datorită dificultății traseului: DN 17C Fiad-Dealul Ștefăniței , DN 17 Tiha Bârgăului – Piața Fântânele și DN 17 D Sîngeorz-Băi – Valea Mare.

SDN Bistrița face patrulări și pe restul sectoarelor, în special pe zonele de vârfuri: Dealul Dumitrei, Dealul Herinei, Teaca, Dealul Mocodului.

Poliția Rutieră a restricționat traficul greu pe DN 17, până la curățarea părții carosabile și monitorizează viabilitatea drumului.

De asemenea, Poliția Rutieră recomandă participanților la trafic să adapteze viteza la condițiile de drum și să aibă autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului de iarnă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here