Pompierii bistrițeni au intervenit miercuri la un incendiu care a afectat o casă din localitatea bistrițeană Poiana Ilvei. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații închise. Trei persoane au suferit atacuri de panică.

Două echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi au interven în localitatea Poiana Ilvei la un incendiu izbucnit la nivelul unei case de locuit, care s-a manifestat inițial în bucătăria imobilului.

Primele echipaje care ajuns la locul indicat au găsit un imobil cu etaj, cuprins de incendiu generalizat, cu risc de extindere la imobilele învecinate, astfel că au fost suplimentate resursele cu două echipaje de pompieri de la Secția de Pompieri Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari cu o autospeciala de interventie de la SVSU Magura Ilvei. 

Din fericire, incendiul a fost lichidat in limitele găsite înainte ca flăcările să se extindă la imobilele învecinate.   

„Flăcările se manifestau violent, și amenințau sa se extinda la vecinatati. Pentru gestionarea situației de urgenta au fost mobilizate sase echipaje de pompieri militari de la subunitățile din Sangeorz Bai și Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Măgura Ilvei. 

Pompierii militari au evacuat trei butelii din zona de risc pentru evitarea producerii unei deflagrații. De asemenea, 4 bovine și 4 porcine au fost evacuate din adăposturi pentru animale”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore, interval în care echipajele de intervenție, cu mobilizarea masivă a sătenilor, au limitat propagarea și localizat și lichidat focarele. Suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 600 mp.

Potrivit sursei citate, doi adulți și un minor au suferit atacuri de panică, dar nu s-a impus transportul acestora la spital. 

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații închise.

Sursa foto/video: ISU Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here