Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost prins în flagrant, joi, de către ofițerii DGA și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în timp ce încerca să mituiască un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud.  Bărbatul a fost pus sub control judiciar. 

„Ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au organizat, joi 7 mai, prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 40 ani, fără calitate specială, după ce a remis cu titlu de mită suma de 100 euro, către un angajat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud„, au transmis reprezentanții DGA Bistrița-Năsăud.

Ținta încercării de corupere a fost însuși prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud care a respins categoric și a denunțat fapta.

În schimbul sumei de bani, mituitorul i-a solicitat procurorului să urgenteze soluționarea unui dosar penal în care acesta este inculpat pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier și să dispună restituirea permisului de conducere suspendat.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud,

La data de 04.05.2020, s-a primit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, prin intermediul lucrătorilor POștei Române, un plic în care se afla un memoriu formulat de inculpatul MRS prin care a solicitat restituirea permisului de conducere care a fost ridicat în cadrul unui dosar în care inculpatul este cercetat pentru infracțiuni rutiere.

Totodată, în plic se afla suma de 100 de euro, formată din două bancnote cu cupiura de 50 euro fiecare, motiv pentru care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud a întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu pentru infracțiunea de dare de mită care ulterior a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud„, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Potrivit documentului, bărbat a fost citat pe data de 7 mai la sediul Parchetului din Năsăud pentru audierea sa în legătură cu memoriul formulat.

Cu această ocazie, inculpatul fiind întrebat cu privire la suma de bani care s-a aflat în pliculpe care l-a expediat. a declarat că banii îi oferă d-nei prim-procuror pentru ca aceasta să facă demersurile necesare pentru a-i restitui permisul de conducere„, mai precizează sursa citată.

În cauză s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, ca urmare a denunțului formulat de magistrat, iar acțiunea de prindere în flagrant s-a realizat în sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, beneficiind de sprijinul conducerii instituției.

Ulterior, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru infracțiunea de dare de mită, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.

Flagrant dare de mita Bistrita

Flagrant de dare de mită #DGA Bistrița Năsăud. Ținta încercării de corupere a fost însuși prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a respins categoric și a denunțat fapta.Tânărul care a dat mită intenționa să-și recupereze astfel permisul de conducere reținut în contextul unui dosar penal pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.Pentru mai multe detalii click aici http://www.mai-dga.ro/arhive/54773

Gepostet von Direcția Generală Anticorupție am Freitag, 8. Mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here