Un accident rutier grav între o cisternă încărcată cu motorină și un autocar de persoane s-a produs în această după-amiază între localitățile Lechința și Chiraleș. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. O persoană a decedat, iar alta este grav rănită.

Potrivit ISU BN, 13 persoane au suferit răni după coliziunea dintre o autocisternă și un autocar. Două victime se afla în stare gravă.

În urma accidentului au rezultat 13 victime, din care 2 în stare gravă, iar 11 cu leziuni minore. 

La acest moment, se efectuează manevrele de resuscitare şi se acordă îngrijiri medicale la fața locului„, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU BN.

La faţa locului se află şi poliţiştii bistriţeni.

Coliziunea a avut loc între un autobuz condus de un bărbat de 35 de ani, din Lechința și o cisternă la volanul căreia se afla un bărbat de 47 de ani, din județul Sălaj. 

La fața locului intervin mai multe echipaje din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Bistrița și Secție 3 Poliție Rurală Lechința„, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

La ora 17.30 a încetat aplicarea Planului Roșu de Intervenție. Din păcate, un bărbat, pasager în autobuz, a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat 15 persoane dintre care un bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani în stop cardio-respirator. Din păcate, ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, medicul care încadrează echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD fiind nevoit sa ii declare decesul la locul accidentului.

A doua victimă, de aproximativ 52 de ani, în stare gravă a fost stabilizată, prezintă leziuni și traumatisme în urma accidentului, urmează sa fie evacuată spre UPU SMURD Bistrița.

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical alocat la locul solicitării, din fericire, nu s-a impus transportul acestora la spital. Li s-a pus la dispoziție alt mijloc de transport pentru a continua deplasare„, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Potrivit IPJ BN, niciunul dintre conducătorii auto nu consumase alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here