FOTO: Traficanți de droguri din Bistrița-Năsăud, reținuți și duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă

1547

În urma unor percheziții efectuate, joi, de DIICOT Bistrița-Năsăud, 12 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, dintre care 9 sunt propuse pentru arestare preventivă pentru 30 de zile, în aceste momente fiind în fața judecătorului de drepturi și libertăți care va lua o decizie în ceea ce privește propuenerea procurorilor.

Cei vizați sunt acuzați de trafic de droguri de risc și constituire de grup infracțional organizat.

 

„La data de 07.06.2018 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților  CĂLUGĂR VASILE FLORIN, GRIGORE LIVIU SAUL,  FRIŞAN COSMIN IOAN, SCURTU SEBASTIAN ADRIAN, POP NICOLAE IONUŢ, IONAŞCU ANDREI, PANTEA CIPRIAN CLAUDIU FLORIN, CĂLINI MARIUS MIHAI, BĂLĂNCAN DORIN-FLAVIU, MĂIEREAN HORAȚIU, SENI PAUL MACEDON şi MITITEAN MANUEL-ILIUŢĂ,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2016  Călugăr Vasile-Florin, zis „Taxi” împreună cu  Grigore Liviu-Saul și Frişan Cosmin-Ioan au constituit un grup infracțional organizat în scopul de a comercializa pe raza județului Bistrița-Năsăud  cannabis și substanțe cu efect psihoactiv. În timp, la grupul astfel constituit, au aderat și alte persoane, activitatea extinzându-se pe raza mai multor localități de pe raza județului   Bistrița-Năsăud.

„La 07.06.2018 au fost efectuate un număr de  22 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Bistrița-Năsăud și Cluj ocazie cu care  au fost găsite însemnate cantitati de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, inclusiv 3 culturi de cannabis (indoor și outdoor), sume de bani însemnate și alte materiale aferente – grindere, cântare, foițe, ambalaj”, se mai arată în comunicat.

Conform unui comunicat al IPJ BN, în urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 3 culturi de cannabis, instalații de iluminat, fertilizatori, muguri de canabis, 14 grindere, un cântar electronic, dispozitive pentru fumat și role cu foi pentru țigări. De asemenea, au mai fost ridicate 21 de telefoane mobile, 10 laptopuri și sume de bani.

Călugăr Vasile Florin, Grigore Liviu Saul,  Frişan Cosmin Ioan, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei, Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu au  fost  prezentaţi   Tribunalului  Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate Cluj, Maramureș și Sălaj, Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, specialiști ai Direcției Regionale Vamale Cluj-Napoca.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Probabil ca initial s-au gandit sa-si „toarca ” izmene din canepa si dupa ce au cules-o si-au ” tras-o maidegraba pe nas ” … ca izmenele din canepa zgarie la „invers ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here