Un tânăr din Bistrița a fost reținut și riscă să ajungă după gratii, după ce în noaptea de joi spre vineri a jefuit un magazin non-stop din Bistrița. Acesta l-a amenințat pe vânzător cu un pistol și a furat din casa de marcat peste 6.000 lei. În urma perchezițiilor efectuate luni, polițiștii au recuperat 5.000 lei și au confiscat pistolul folosit la comiterea jafului.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în cadrul investigațiilor efectuate într-un dosar de tâlhărie calificată, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița, împreună cu luptători de la Acțiuni Speciale, au descins la locuința unui tânăr, de 21 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea faptei.

„Tânărul în cauză a fost depistat și condus la sediul Poliției, iar, în urma audierilor, a fost reținut, pentru 24 de ore. În prezent, acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea arestării preventive, pentru 30 de zile.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în noaptea de 22 mai a.c., în jurul orei 03:12, tânărul, având fața acoperită, ar fi pătruns într-un magazin cu program de funcționare non-stop, din municipiul Bistrița. Acesta l-ar fi amenințat cu un pistol de tip airsoft pe vânzător pentru a-l determina să deschidă sertarul casei de marcat, de unde ar fi sustras 6.400 de lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, pistolul de tip airsoft, nesupus autorizării sau înregistrării, despre care sunt indicii că ar fi fost folosit la comiterea faptei, precum și  5.000 de lei”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării cauzei, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de la  Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Criminalistic și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here