Un număr de 36 de străzi din municipiului Bistrița au fost cuprinse într-un proiect care vizează modernizarea sistemului de iluminat public stradal. Investiția, finanțată din fonduri europene, este în plină desfășurare.

Potrivit viceprimarului municipiului Bistrița, Cristian Niculae, proiectul prevede extinderea și modernizarea a 21 de km de rețea de iluminat public stradal, prin instalarea a peste 600 de stâlpi de iluminat pe toate cele 36 de străzi. Valoarea totală a proiectului este de circa 4 milioane de euro.

Până în prezent s-a lucrat pe Bulevardul Republicii și pe străzile Barbu Stefănescu Delavrancea, Valea Budacului, Valea Jelnei, Ghinzii, Valea Slătiniței și în Viișoara, pe DN 17. Pe toate aceste străzi s-au realizat lucrarile de îngropare a rețelei de iluminat, urmând să fie instalați stâlpii cu lămpi led. Acum se lucrează pe Valea Căstăilor, o stradă de 1,8 km, pe care se vor amplasa 53 de stâlpi de iluminat”, a declarat Cristian Niculae.

Implementarea acestui proiectul oferă câteva beneficii importante, cum ar fi: creșterea gradului de siguranță publică pe străzile din Bistrița sau reducerea accidentelor rutiere produse pe timpul nopții.

În paralel cu acest proiect, Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița realizează studiul de fezabilitate pentru extinderea iluminatului public stradal pe alte 80 de străzi din oraș și localitățile componente.

1 COMENTARIU

  1. Deci stimate domn, noi cei de pe strada Agronomului din Unirea, toti vom vota cu altcineva, ca ptr dvs noi nu prezentam nici o ” valoare ” . Este totusi o strada de cand este Unirea si ea face legatura dintre DN.17 si Complexul miniindustrial ( fosta ) Avicola intens circulata si unde practic este un nou cartier cu peste 30 de locatari si unde iluminatul public, gazul, canalizarea si apa curenta sunt inexistente si nici nu exista pe listele unei perspective apropiate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here