În această dimineață jandarmii din cadrul Postului Montan Colibița, au fost sesizați cu privire la faptul că în fondul cinegetic, pe drumul forestier Repedea, în zona numită Tănoguri, au intrat ilegal mai multe autovehicule. 

Jandarmii montani au depistat la fața locului patru autoturisme aflate pe raza fondului cinegetic, încălcându-se astfel prevederile legii nr. 407 din 2006, a vânătorii și a protecției fondului cinegetic.
Totodată, la fața locului jandarmii au depistat 12 persoane din Tureac, comunaTiha Bârgăului, care recoltau produse nelemnoase (afine și ciuperci), încălcându-se astfel prevederile legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Ca urmare, au fost aplicate amenzi în valoare de 4.000 de lei, pentru circulația cu mijloace auto în fondul cinegetic, fără acordul gestionarului și 8 avertismente scrise pentru recoltarea ilegală de produse nelemnoase specifice.

Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu lucratori din cadrul Ocolului Silvic Bistrița Bârgăului.

1 COMENTARIU

  1. E tare Jandarmeria Romana. Amendeaza cativa amarati care culegeau ciuperci dar pe barosanii care incalca legile de 30 de ani incoace nu-i atinge nimeni. Ce-ar fi sa-l viziteze si pe Pavel Sangeorzan…asa un picut… poate la cariera de piatra din Parcul National M. Rodnei , de exemplu…asa ca pentru inceput…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.