Pompierii militari de la Garda de Intervenție Sângeorz Băi au intervenit, vineri după amiază, la un incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitate, pe Valea Borcutului, într-o zonă greu accesibilă. Nu au fost înregistrate victime. 

Accesul autospecialelor de intervenție în apropierea incendiului a fost imposibil din cauza trenului accidentat. Pompierii militari de la Garda de Intervenție Sângeorz Băi, împreună cu voluntarii, au acționat cu mijloace de prima Intervenție pentru lichidarea focarelor. 

A fost afectat un imobil cu destinația casă de locuit si anexă alipită ( pe o suprafață de cca 140 mp), construit preponderent din material lemnos și aproximativ 500 mp vegetație uscată. 

Evenimentul a fost provocat în urma unei acțiuni de ardere a unor resturi vegetale, focul fiind scapat de sub control sub acțiunea vântului.

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Sângeorz Băi au mai intervenit, la o distanță de circa 1 km fața de incendiul amintit mai sus, la un incendiu de vegetație uscată ce s-a întins pe o suprafață de cca 4 – 5 ha. Flacarile amenințau, în prima faza, o casă de vacanță. Din fericire, aceasta a fost protejată prin acțiunile pompierilor militari și voluntari.

Și în acest caz, accesul autospecialelor în zonă nu a fost posibil, s-a intervenit cu ajutorul unor mașini de teren puse la dispoziție de voluntari și cu mijloace de prima intervenție. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here