Un bărbat din cartierul bistrițean Viișoara a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, pentru furt calificat. Acesta este bănuit că, în urmă cu aproximativ un an, ar fi furat componente IT din depozitul unei firme din municipiu, în valoare de aproape jumătate de milion de lei. Bunurile au fost recuperate în proporție de 90%. Bărbatul riscă acum să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Polițiștii bistrițeni au efectuat, joi, șase percheziții domiciliare pe raza județului Bistrița-Năsăud, fiind ridicate bunuri în valoare de aproximativ 400.000.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma cercetărilor desfășurate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, din cartierul Viișoara, bănuit de comiterea faptei.

Din investigații a reieșit faptul că, în noaptea de 01/02 iulie 2019, acesta ar fi pătruns în depozitul unei societăți comerciale din localitatea Unirea, de unde ar fi sustras componente IT în valoare de 450.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate ieri, au fost recuperate 90% din bunurile reclamate ca fiind sustrase. Totodată, șase persoane au fost conduse la audieri.

Polițiștii de la Investigații Criminale, din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, au dispus măsura reținerii pentru 24 ore a bărbatului de 38 de ani, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Acțiuni Speciale, Criminalistic și Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here