Lucrările privind reabilitarea și modernizarea Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” din Bistrița avansează în ritm alert, iar autoritățile locale spun că dacă elevii vor reveni din toamnă la școală vor avea parte de condiții mult mai bune de studiu.

În această toamnă, în speranța că pandemia va permite întoarcerea copiilor la școală, Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” își va primi elevii în cele mai moderne condiții de studiu”, susține viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, care completează că ”în luna august se vor finaliza lucrările la corpul B, urmând să fie demarate lucrările de reabilitare și modernizare a corpului A, clădire monument istoric”.

Sursa citată mai spune că investiția în modernizarea acestei unități de învățământ se ridică la suma de 9,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale nerambursabile, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

”Cea mai spectaculoasă locație exterioară a școlii va fi amfiteatrul în aer liber, amplasat lângă corpul A al liceului. În interior, cele 19 spații de studiu individual și repetiții localizate în mansarda corpului reabilitat vor crea condiții excelente de pregătire a viitorilor artiști bistrițeni”, mai spune viceprimarul Cristian Niculae.

Reprezentanții Primăriei Bistrița vizitează periodic șantierul pentru a se asigura că lucrările și materialele folosite sunt de cea mai bună calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here