Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că lucrările la tronsonul doi din Lotul I al DJ 172D – ”Poarta Transilvaniei”, de la intersecția cu drumul Blajului până la coada lacului Colibița, în Mița, sunt în grafic, acestea urmând să fie finalizate anul viitor.

La anul mergem pe drum bun, până în coada lacului, la Colibița. Acest lucru pentru că lucrările la Lotul I – tronson 2 din Poarta Transilvaniei (DJ 172 D – de la intersecția cu drumul Blajului spre Mița) sunt în plină desfășurare și, cu toate că sunt dificile, sunt în grafic. Astfel, tot ce ne dorim este ca această perioadă dificilă să treacă și să ne putem bucura de drumul bun, peisajele inedite și aerul curat, într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Poarta Transilvaniei. Transformăm proiectele-n fapte, continuând munca”, a scris pe Facebook președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Tronsonul doi din Lotul I al DJ 172D are o lungime de aproximativ 6,5 km, iar lucrările sunt executate de asocierea dintre Dimex Company – Explan SRL – SC Electro-Ursa Servcom SRL.

Investiția totală se ridică la suma de circa 9 milioane de euro și este realizată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Acesta este ultimul tronson de drum din zona lacului Colibița pe care se lucrează, alte două tronsoane de drumuri din această zonă fiind recepționate anii trecuți: Lotul I – tronsonul 1 – de la Mureșenii Bârgăului la Colibița (în lungime de 5,1 km) a fost recepționat în octombrie 2017, în vreme ce Lotul II al DJ 173D – de la Prundu Bârgăului (intersecția cu DN 17) la Bistrița Bârgăului și Colibița (în lungime de 17,1 km) a fost recepționat în toamna anului trecut.

În ceea ce privește lucrările în cadrul proiectului ”DJ 172D – Poarta Transilvaniei”, acestea au fost împărțite în 5 loturi, trei dintre acestea fiind deja finalizate. În prezent se mai lucrează pe Lotul I – tronsonul doi – Colibița – Mița și pe Lotul IV – Ilva Mică – Măgura Ilvei.

Investiția totală în modernizarea DJ 172D este una extrem de importantă pentru infrastructura de drumuri a județului Bistrița-Năsăud, valoarea totală a acesteia fiind de circa 50 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here