În urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase din data de 9 iunie și 13 iunie care au produs pagube în zonele comunelor Nușeni și, respectiv, Silivașu de Câmpie, o comisie mixtă numită prin ordin de prefect s-a deplasat astăzi în teren pentru constatarea și evaluarea acestora.

În prima parte a zilei, pe durata activităților de constatare și evaluare din comuna Nușeni, prefectul Stelian Dolha a fost alături de echipa mixtă. Aici, în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase din data de 13 iunie, au fost afectate localitățile Malin, Vița, Rusu de Sus, Beudiu și Nușeni, unde au fost înregistrate inundări ale subsolurilor unor imobile, depuneri de aluviuni, colmatări.

Ulterior, echipa mixtă s-a deplasat în comuna Silivașu de Câmpie, unde fenomenele hidrometeorologice periculoase din data de 9 iunie au produs pagube în localitățile Draga și Silivaș. Aici, scurgerile de pe versanți au cauzat spălări de platformă, precum și depuneri de aluviuni.

Comisia a fost constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului județul Bistrița-Năsăud, ai Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului Județean în Construcții Bistrița-Năsăud, ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Bistrița-Năsăud, ai Secției de Drumuri Naționale Bistrița și ai Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here