Magistrații de la Judecătoria Bistrița au aplicat măsuri preventive unei familii din localitatea bistrițeană Tureac, după ce s-a descoperit că au lipsit de libertate o persoană cu handicap grav. Nu este singura infracțiune comisă de doi soți și fiul acestora.

 O familie din Tureac este cercetată pentru lipsire de libertate, dar și pentru infracțiuni la regimurile armelor, substanțelor periculoase, protecției mediului și rutier.

Miercuri 6 mai, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat trei percheziții domiciliare, toate în localitatea Tureac, într-un dosar penal constituit inițial pentru infracțiuni la regimurile armelor și rutier.

Cu ocazia perchezițiilor, la una dintre locuințe, polițiștii au găsit o persoană cu handicap grav, o femeie în vârstă de 38 ani, care era ținută închisă.

Aceasta era încredințată spre îngrijire unei femei în vârstă de 44 de ani, din localitatea Tureac care, împreună cu soțul ei în vârstă de 45 de ani, profitând de imposibilitatea de a se apăra, ar fi ținut-o închisă, într-o anexă a locuinței, în condiții necorespunzătoare, punându-i sănătatea în pericol.

Imediat, au fost sesizate autoritățile abilitate să dispună măsurile necesare pentru protecția acestei persoane.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, din cercetările efectuate a mai reieșit faptul că, bărbatul de 45 de ani ar deținut, fără drept, o armă letală, cu destinația vânătoare. Totodată, fiul acestora, în vârstă de 19 ani, ar fi condus, în repetate rânduri, pe drumurile publice, un autoturism fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Tot cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au descoperit 250 grame de substanță periculoasă care a devenit deșeu după expirare și trebuia eliminat de către deținători, 1 tub cartuș calibrul 7 mm, 39 de articole pirotehnice, 45 de litri de alcool, o instalație artizanală de fabricat alcool, înscrisuri și alte obiecte cu valoare probatorie. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză au fost reținute pentru 24 de ore trei persoane care ulterior au fost prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Tânărul de 19 ani a fost plasat sub control judiciar la data de 7 mai 2020, fiind cercetat pentru infracțiunile de conducere fără permis și sub influența alcoolului. Față de femeia în vârstă de 44 de ani, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus, în noaptea de 8/9 mai a.c., arestarea la domiciliu pentru 30 de zile, pentru infracțiunile de lipsire de libertate și la regimurile substanțelor periculoase, protecției mediului și fiscal.

Tot în noaptea de 8/9 mai a.c., bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de: nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, lipsire de libertate în mod ilegal, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru stabilirea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui statul roman, sa reinfiintzeze inapoi fostele ” Centre de persoane cu boli psihice ” , unde sa ridice obligatoriu si sa interneze pe toti cei care au astfel de afectiuni medicale , care nu sunt de dorit nimanui , altfel nu va fi singurul caz care se va descoperi .
    Ganditi-va in ce conditii poate cineva sa aiba grija de un ” nebun ” … care n-are minte ci numai infatzisare de om , in rest se comporta ca un anumal de prada ! Nu i-as dori nimanui sa aiba in familie un astfel de ” narod ” , sa vada cum mergi degeaba cu el la unitatile medicale, ca il interneaza numai daca-i FOARTE VIOLENT … ii da acolo 2-3 injectii in c*r … si il ” tzapa ” inapoi ” acasa ” pe capul apartinatorilor, care n-au decat sa se spele pe cap cu el … !
    Cu musaiul este pus sub interdictie si facuta o tutela judiciara fortzata , astfel incat daca ” narodul ” comite vre-o fapta ilegala, raspunderea penala , contravebtionala ori materiala, cade in sarcina tutorelui … ptr ca nu l-a ingrijit si supravegheat corespunzator … ! Deci , cu ale cuvinte, tutorele fortzat , n-are decat sa il lege cu lantzul de el, sa doarma in pat cu el, sa se plime toata ziua cu el de lantz ca si cu vaca , porcul sau BOPUL IMPUNGOS ( daca este fizic in stare s-o faca ) si sa aiba grija de el ca de ” butelie ” … !
    STATUL ROMAN … asta de dupa revolutie… n-are el nici o treaba … !
    Rugati-va la Bunul Dumnezeu sa nu va dea si sa nu aveti pe cap un astfel de BLESTEM !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here