Chestorul principal de poliție (r) Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), rămâne fără titlul de doctor în științe după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în mod oficial, retragerea distincției academice pentru plagiat, potrivit Pressone.

Aceeași decizie de retragere a titlului de doctor a fost emisă de CNATDCU și pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele în exercițiu al Autorității Electorale Permanente (AEP), care a constatat că și teza acestuia de doctorat este plagiată.

Ambele hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie și au fost făcute publice ieri.

În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia vine la doi ani și o lună după ce am dezvăluit, în exclusivitate pe PressOne, că teza de doctorat a acestuia este plagiată.

Pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică lucrurile s-au mișcat mult mai repede: la doar patru luni după ce am scris că teza sa încalcă normele academice de realizare a unei lucrări științifice, CNATDCU a confirmat oficial plagiatul.

Ioniță și-a susținut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliție, iar Mitulețu-Buică, în 2017, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Citește și: Criminalitatea informatică în România este în creștere. Recomandările specialiștilor de care toți ar trebui să ținem cont

1 COMENTARIU

  1. De parca asta se intampla doar la nivel inalt… Situatia este identica si la nivelul judetelor unde multe cadre din Politie si alte institutii militare ale statului detin diplome de absolventi de Drept, doctorate in Drept si studii postuniversitare, iar ei saracii habar n-au ce e aia Facultate de Drept . Daca stai de vorba cu un prof de la Drept si-l intrebi despre X, care cica i-ar fi fost elev, proful nu-si aminteste sa-l fi vazut vreodata in amfiteatru la cursurile lui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here