Fostul șef al CJ Teleorman în fața procurorilor în cazul dosarului Belina

114

Fostul președinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea, s-a prezentat miercuri la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori în dosarul Belina. În acest dosar, Gâdea este acuzat de abuz în serviciu. La DNA, potrivit unor surse judiciare, este așteptată și fostul ministru Sevil Shhaideh.

În iulie 2017, Direcţia Naţională Anticorupţie anunța că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Ionuţ Adrian Gâdea, este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Alături de acesta, au mai fost puşi sub urmărire fostul inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, Dorica Nela Ioardan, dar şi Mircea Dumitrescu, fost administrator public al judeţului Teleorman, tot pentru abuz în serviciu.

„În luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuţ, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafaţă totală de 80 ha)”, se arată în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mai exact, contractele au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, la preţuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună şi 3.988 lei/lună, toate fără TVA, fără organizarea unei licitaţii şi fără emiterea unei hotărâri de consiliu judeţean.

Procurorii transmit că scopul acestora era darea suprafeţelor în folosinţa temporară a locatarului pentru creşterea peştelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv şi agrement, interzicându-se desfăşurarea oricăror altor activităţi. Contractele respective au fost verificate financiar, viza fiind acordată în aceeaşi zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condiţiile în care aceasta, potrivit DNA, cunoştea cum au fost încheiate documentele, potrivit stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here