Simion Creţa, fostul director al ADI Turism face bani frumoşi cu costume de lux. Acesta manageriază mai multe magazine cu costume bărbăteşti aparţinând unei firme cu o cifră de afaceri de peste trei milioane de lei.

 

Schimbat fără mare tam-tam din fruntea ADI Turism încă de anul trecut, Simion Creţa, fost liberal şi actual social-democrat, face bani frumoşi cu magazinele de costume bărbăteşti pe care le manageriază încă din anul 2014.

Este vorba despre lanţul de magazine Pasha Men`s Wear, care se află în continuă extindere. De curând lanţul s-a îmbogăţit cu încă un magazin deschis în oraşul Târgu Mureş. Deşi în cercurile mondene, Simion Creţa dădea de înţeles că magazinele sunt ale lui, investiţia fiind făcută imediat după nuntă din darul primit, acesta este doar manager în societatea comercială care se află în spatele buticurilor.

Este vorba despre Capucino Impex SRL, o firmă înregistrată în anul 1992, cu sediul în Vrancea. Obiectul de activitate este comerţ cu amănuntul al textilelor, în magazine specializate. Firma are sedii secundare şi magazine în Bistriţa-Năsăud, Galaţi, Argeş, Neamţ şi Vrancea. Administrator este Georgeta Mănăsoiu, iar printre asociaţi se numără şi un turc Veysel Ozturk. Cel mai bun an al SRL-ului pare să fi fost 2016, când a raportat cea mai mare cifră de afaceri de până acum.

Astfel, în 2016, Capucino Impex SRL raporta o cifră de afaceri de peste 3 milioane de lei şi un profit net de 899.000 de lei. Datoriile ajung şi ele la 997.457 de lei. Cifra de afaceri practic s-a dublat din 2015, când SRL-ul raporta 1,4 milioane de lei.

Profitul era şi el la jumătate, ajungând la 453.387 de lei şi datorii de 291.560 de lei. Până în 2014, cifra de afaceri a fost modestă. Aceasta nu trecea de 300.000 de lei.

ramona bugnar

De dragul politicii…

Politica pare să fie o „afacere” bună, mai ales dacă te perinzi pe lângă partidul de guvernare şi ai şi ce să dai înapoi. Ramona Bugnar a ajuns în Consiliul Judeţean pe listele PP-DD, partid care a şi dispărut între timp, şi s-a declarat „independentă” în scurt timp.

În realitate, Ramona Bugnar trăgea spre PSD, mai ales că, umblă vorba în sat, aceasta era strânsă cu uşa de social-democraţi să voteze cum trebuie, dacă mai voia ca părinţii săi să-şi păstreze job-urile de la Aquabis, societate controlată de Consiliul Judeţean.

Aceasta a votat cum a cântat şeful, iniţial constrânsă, iar mai apoi nesilită de nimeni şi recompensele nu au întârziat să apară. Ramona Bugnar a prins un post de director resurse umane în cadrul SC Klever System SRL, firmă deţinută de Naghiu Mihail Liviu, directorul general al Serbis SRL, firmă apropiată a autorităţilor judeţene şi locale.

Naghiu Mihail Liviu de la Serbis pare să fie un „binefăcător” când vine vorba despre fătucile şi împărţitorii de pliante din PSD, primindu-i în sânul firmei sale, ori de câte ori îi cer mai marii partidului.

După alegerile din 2016, Ramona a rămas fără scaunul de consilier judeţean, însă partidul de adopţie a avut grijă de ea şi i-a dat un post călduţ la şefia Centrului Multicultural Dacia, pe care îl conduce şi în prezent, printre poze de Facebook şi vizite la coafor.

Fosta jurnalistă şi-a atras şi jumătatea în jocurile politice la care începuse să se priceapă. Simion Creţa, o speranţă a tineretului liberal, a părăsit partidul după ce a realizat că tabăra adversă are mai multe de oferit.

În anul 2013, Simion Creţa era singurul bistriţean ales în Biroul Permanent Naţional al TNL. Acesta era în cărţi şi pentru şefia tineretului liberal  bistriţean, însă preşedinte a fost ales în cele din urmă Florin Moldovan.

Creţa nu s-a regăsit nici pe lista de vicepreşedinţi. Cum a reuşit să devină persona non-grata în doar câteva luni? Umblă vorba în târg că Simion Creţa a jucat la două capete, iar liberalii l-au taxat.

În timp ce se dădea liberal convins, Simion Creţa înştiinţa PSD-ul despre planurile PNL-ului, cu ajutorul Ramonei Bugnar, care pe atunci îi era logodnică. Liberalii ar fi aflat şi l-au exclus total pe Creţa.

În 2014, anul în care declaraţia de avere a Ramonei Bugnar s-a umplut peste noapte, cei doi s-au căsătorit. Unul dintre naşii cuplului a fost tocmai deputatul PSD, Daniel Suciu.

Creţa a rămas fidel PSD-ului, care l-a recompensat în scurt timp, cu un post călduţ în fruntea Agenţie de Dezvoltare Intercomunitară Turism, care a fost ulterior preluată de Răzvan Cerceja, în 2016.

În cei doi ani petrecuţi la ADI Turism, Simion Creţa a avut puţine ieşiri în lume, iar impresia pe care o dădea era că noul job era o pălărie mult prea mare pentru pregătirea sa.

Schimbarea sa cu Răzvan Cerceja, care deja avea ceva experienţă în organizat evenimente cu un impact turistic, a fost nu doar de înţeles, ci s-a făcut discret, fără scandal şi comentarii.

 

De la declaraţii de avere albe, la case şi luciuri de apă

La începutul primului şi singurului mandat de consilier judeţean, Ramona Bugnar avea o declaraţie de avere aproape albă, singura sa „avuţie” fiind un autoturism, un Ford Focus din anul 2009.

Aceasta nu deţinea nici depozite bancare, bijuterii sau obiecte de artă, iar despre proprietăţi nici nu se punea problema. Mai mult, salariul modest încasat de la Klever System SRL abia dacă-i ajungea să îşi asigure garderoba lunară şi să achite serviciile de coafor şi cosmetică.

Spre final de mandat, după căsătoria cu Simion Creţa, declaraţia de avere pare să se fi umplu, peste noapte. Şi veniturile au crescut, salariul modest de la Klever System fiind înlocuit cu unul de instituţie publică, mai generos şi cu sarcini mai puţin presante.

Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse în 2016, la final de mandat, Ramona Bugnar are împreună cu soţul său un teren în intravilan, cumpărat în anul 2014, cu o suprafaţă de 342 de metri pătraţi.

De asemenea, cei doi deţin şi o casă de locuit, cumpărată în acelaşi an. Aceasta este situată, se pare, în Bistriţa şi are o suprafaţă de 150 de metri pătraţi. Ramona conduce o Mazda CX7 din 2015.

Se pare că cei doi au fost nevoiţi să se împrumute pentru achiziţionarea casei respective. Aceştia au luat de la Banca Românească, în 2014, un credit în valoare de 42.500 de euro, pe care trebuie să îl achite până în anul 2044.

Andreea Moldovan

2 COMENTARII

  1. eeee… cred ca a mai uitat ceva, in declaratia de avere a doamnei Bugnar Creta, ar fi trebuit sa treaca si un set de silicoane, pentru ca acesta este expus in toate pozele distinsei…
    iar in ceea ce il priveste pe d-nul Simion Creta….daaaa mare afacerist, cred ca e o mostenire de familie aceasta trasatura !!!

  2. Si LABĂ PRIMARU DIN BISTRITA BARGAULUI face avere din pădurile comunei. Le fura cu padurarii șmecheri pe urma daca află poliția le muta la Comuna Prund. Sa plateasca ei paguba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.