Fostul primar al comunei Rodna, Alexandru Năşcan a pierdut procesul cu Curtea de Conturi! Urmează etapa a 2-a la CA Cluj

805

Fostul primar al comunei Rodna, Alexandru Năşcan, dar şi primăria din localitate se luptă cu Curtea de Conturi, după ce în 2016, instituţia de control a constatat prejudicii în valoare de circa 44.000 lei. Inspectorii Curţii susţin că Primăria Rodna a plătit peste 37.000 lei, în plus unei firme pentru materiale folosite la reabilitarea unui drum, deşi preţul acestora era mult mai mic în oferta cu care aceasta s-a prezentat la licitaţie. De asemenea, administraţia locală rodneanăa fost urecheată şi pentru alţi circa 6.000 lei, pe care aceasta i-ar fi plătit unui post de radio din Bistriţa pentru publicitate şi materiale informative.

 

Este mai mult decât evident că, cel răspunzător pentru prejudiciu, ar fi fost făcut ex-primarul comunei Rodna, Alexandru Năşcan, chiar dacă banii ar fi fost returnaţi la bugetul de stat în prima fază de administraţia locală condusă acum de Tinu Grapini. Drept urmare, Năşcan nu a aşteptat ca primăria să plătească şi pe urmă să se îndrepte împotriva lui ca fost conducător al comunei. Astfel că, el a contestat decizia Curţii de Conturi în decembrie 2016, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud,în nume propriu, fiindcă la acel moment nu mai era primar al comunei Rodna, după ce a pierdut alegerile locale din vara acelui an. Procesul a durat fix un an, la finele lunii decembrie 2017 instanţa pronunţând hotărârea. Acţiunea fostului primar a fost respinsă. Bineînţeles, Alexandru Năşcan a atacat hotărârea instanţei bistriţene în recurs, la Curtea de Apel Cluj, unde dosarul a ajuns abia în luna mai acest an, iar un prim termen a fost fixat abia spre finele lunii septembrie. Trebuie să menţionăm însă că, în timpul procesului care a fost judecat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a intrat ca parte în dosar, de voie de nevoie, şi Primăria Rodna.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here