Fostul președinte CNAS acuzat de luare de mită. Cauțiunea este de 15.000 euro

112

Irinel Popescu, fost preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a fost pus sub control judiciar pe cauţiune de DNA, fiind acuzat de luare de mită. Cauţiunea depusă este de 150.000 euro.

„În perioada 2007-2009, inculpatul Irinel Popescu, în calitate de preşedinte al C.N.A.S., a solicitat reprezentanţilor a două firme de software să încheie contracte de asistenţă juridică şi de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro. Foloasele menţionate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiţionale la un contract încheiat între C.N.A.S. şi una dintre firmele de software”, transmite DNA.

„Procurorii anticorupţie au dispus această măsură preventivă, în contextul în care, în timpul cercetărilor, inculpatul Popescu Irinel a avut un comportament prin care a urmărit, pe de o parte, periclitarea bunei desfăşurări a investigaţiilor penale şi, pe de altă parte, diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator”, precizează instituţia.

1 COMENTARIU

  1. Pacat, ptr ca este unul dintre cei mai buni medici de chirurgie la bolile de ficat , din Spitalul Fundeni si care a salvat ori le-a prelungit viatza, la foarte multe vieti care s-au imbolnavit de cancer . Sincer, imi pare foarte rau de „patzanie ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here