Fostul membru CSM Toni Neacşu: Senzaţional! Inculpata Kovesi este beneficiara de lux a OUG pe coduri

204

Fostul membru CSM, Toni Neacşu, a explicat, într-o postare ironică pe Facebook, că proiectul de OUG pe codurile penale, criticat de cei care spun că va scăpa inculpaţii de justiţie, conţine prevederi de care va beneficia chiar şi „inculpata Kovesi”, deoarece unele fapte vor fi prescrise în cazul ei.

„Senzaţional, excepţional! Republica borfaşilor mai dă o lovitură! Încă un inculpat celebru e salvat de ordonanţa pe coduri a catastrofei naţionale! Modificarea codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă se face în folosul penalilor şi inculpaţilor. O astfel de inculpată care va beneficia de modificarea codurilor penale este Laura Codruţa Kovesi. Aceasta este inculpată pentru 3 infracţiuni, luare de mită (fapta din aprilie 2011), abuz în serviciu (faptă din 2010-2011) şi mărturie mincinoasă (faptă din 2017). Luarea de mită şi abuzul în serviciu sunt infracţiunile de corupţie cele mai grave de care este acuzată”, a scris, fostul membru CSM Adrian Toni Neacşu, în prezent avocat.

Potrivit acestuia, deoarece urmărirea penală a început în 13 februarie 2019, dacă vor fi adoptate modificările codului penal prin ordonanţă de urgenţă, infracţiunea de abuz în serviciu este deja prescrisă general (în 6 ani de la data faptei) şi parchetul va fi nevoit să dispună clasarea pentru aceasta.

„Deci, inculpata Laura Codruta Kovesi este beneficiara de lux a ordonanţei de urgenţă pe coduri. Nu mai faceţi coduri pentru penali şi inculpaţi! Nu mai salvaţi inculpaţii de justiţie! (…) Evident, citiţi în notă ironică acest mic pamflet. (…) Linsajul public la care sunt supuşi procurorii din Secţia specială a PICCJ este inadmisbil. CSM-ul ar trebui să reacţioneze de urgenta şi să apere independenţa justiţiei, la fel cum Guvernul ar trebui să protesteze ferm la Bruxelles faţă de presiunile şi ingerintele asupra justitiei facute de unii ambasadori si oficiali straini”, a mai scris Toni Neacşu.

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Kovesi a contestat măsura la instanţa supremă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here