Fostul agent BGS Florin Peter, condamnat pe fond: 4 ani și 6 luni de pușcărie! Instanța, extrem de indulgentă, a acceptat schimbarea încadrării juridice și i-a dat pedeapsa minimă

703

 

Fostul agent BGS, Florin Peter, acuzat că i-a provocat moartea lui Gheorghe Bologh după ce i-a aplicat câteva lovituri în abdomen cauzându-i o hemoragie internă ce i-a fost fatală, a fost condamnat la finele săptămânii trecute la 4 ani și 6 luni de pușcărie. Asta după ce judecătoarea Adina Găurean a acceptat solicitarea avocatului lui Peter de schimbare a încadrării juridice din infracțiunea de omor, în lovituri cauzatoare de moarte și, mai mult decât atât, i-a acordat și circumstanțe atenuante.

Peter mai este obligat de instanță să le plătească celor doi copii ai lui Bologh daune morale în valoare totală de 100.000 de euro, plus alți peste 14.000 lei de despăgubiri civile, plus câte o rentă lunară de circa 300 lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel la Curtea de Apel Cluj.


Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

2 COMENTARII

  1. Pai, asta era solutia corecta si legala , care nu putea sa fie altfel .
    Nicidecum nu putea fi vorba de o crima . Agresorul ( era sa-i zic pro.sta.laul… ) nu a cunoscut dinainte victima, nu a planuit si/sau pus in executare o astfel de marsavenie, cu intentia de a-l ucide, ci efectiv din proasta lui pregatire profesionala si din felul sau de a solutiona un ” incident de securitate ” … a ripostat … ” punandu-l la punct ” pe cineva care avea o frustrare… tocmai unde avea ” naro.dul de agent mandinca ” … postul si consemnul general , pe care l-a rezolvat cu ” pumnii ” in urma carorora, victima a decedat . Sunt cat se poate de clar ” lovituri cauzatoare de moarte ” … sau cel putin ucidere din culpa … nicidecum o crima in sensul legii penale .
    Cam multe pareri si aprecieri negative la aceasta societate de paza si securitate …
    Chiar nu se sesizeaza Politia Nationala , sa vada ce-i cu aceasta societate … ??? Ce general se ascunde in spatele ei , acolo de unde chipurile ” se da lumina ” … si imprastie peste tot aceste ” raze ” nocive !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here