La data de 28 septemrie a avut loc sluja desfințire a Mănăstirii din localitatea Ilva Mare, la care a participat președintele CJ N, Radu Moldovan și prefectul Ioan Țintean .
Slujba de sfinţire a lăcaşului de cult cu hramul ”Pogorârea Sfântului Duh” a fost oficiată de ÎPS Andrei alături de 20 de preoţi şi diaconi, după care a urmat Sfânta Liturghie, săvârşită în pridvorul noii biserici
Potrivit Radio Renașterea au făcut parte din sobor exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru, şi protopopul de Năsăud, Ioan Dâmbu, stareţi şi stareţe de la mănăstirile de pe raza Arhiepiscopiei Clujului, mii de credincioşi din localităţile învecinate, dar şi autorităţi locale şi judeţene.

Mănăstirea Ilva Mare este amplasată pe Valea Ilvei, la 50 de km de oraşul Năsăud. A luat fiinţă în 1992, ca schit de călugări, ctitorit de ieromonahul Daniil Ureche, pe vatra casei părinteşti. Mitropolitul Bartolomeu a dat aprobarea şi a sfinţit locul în 1992, după care s-au început şi construcţiile la biserică. Lăcaşul de cult a fost terminat în 1996, an în care pe 6 august, de hramul bisericii, a fost sfinţit. La începutul anului 1999, schitul şi-a schimbat statutul în mănăstire de maici. În 2001 s-a început construcţia unei noi biserici, cu hramul ”Pogorârea Sfântului Duh”. PS Episcop Vasile Someşanul a pus piatra de temelie la noua biserică în acelaşi an, de hramul mănăstirii. În 2005 biserica a fost terminată, fiind finalizată de curând şi pictura interioară a bisericii.

„Au fost momente cu o mare încărcătură spirituală și mă bucur că la noi în județ există locuri în care simți că preț de câteva clipe te poți întâlni cu Dumnezeu!” a ascris pe contrul de socializare Radu Moldovan.

 

”Ritualul acesta frumos este foarte complex. Biserica şi pe dinafară şi pe dinăuntru este stropită cu agheasmă, este unsă cu sfântul şi marele mir, iar în sfânta masă s-au pus moaşte de mucenici întru amintirea faptului că în primele veacuri că bisericile s-au construit pe moaştele mucenicilor. Totul este plin de har şi de sfinţenie. Noi, cei invitaţi la această bucurie, vă felicităm din suflet şi-l rugăm pe Dumnezeu să vă răsplătească efortul dumneavoastră şi al tuturor celor ce v-au sprijinit şi să dea Dumnezeu ca să se reverse din această biserică peste ţinuturile înconjurătoare mult har, multă credinţă, multă bucurie, pentru că în lumea în care trăim noi este nevoie de toate acestea”, a precizat ÎPS Andrei .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.