Polițistul Cezar Mircea Piticari a fost trimis în judecată, luna trecută, de procurorii bistrițeni pentru abuz în serviciu și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. Conform procurorilor, Piticari ar fi închis ochii la cei care exploatau și vindeau ilegal lemn, pentru a obține bani, bunuri sau alte foloase. În acealși dosar au mai fost trimise în judecată încă două persoane, Nicolae Rus și Aurel Nedelea, pentru fals în acte, instigare la fals în acte, dar și complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, polițistul Cezar Mircea Piticari este acuzat de abuz în serviciu și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pentru a obține pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase.

În calitatea de agent de poliție în cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, în perioada septembrie 2012 – septembrie 2014 a omis, cu știință, în 7 cazuri, să constate contravenții silvice legate de expedierea și transportul unor cantități de material lemnos, fapte prin care s-a cauzat o vătămare intereselor IPJ Bistrița-Năsăud, de imagine a instituției, iar pe de altă parte s-au realizat foloase în favoarea sa precum și în favoarea inculpatului Rus Nicolae, prin neconfiscarea materialului lemnos transportat ilegal și prin neaplicarea sancțiunii contravenționale„, recizează procurorii.

Anchetatorii mai susțin că polițistul a efectuat acte de comerț cu material lemnos în perioada 2012 – iunie 2015, încălcând astfel dispozițiile legale privind incompatibilitățile lucrătorilor de poliție de a efectua acte comerciale.

În același dosar au fost trimiși în judecată și Nicolae Rus și Aurel Nedelea.

Inculpatul Rus Nicolae a fost trimis în judecată pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu (3 acte materiale), constând în aceea că în perioada mai-septembrie 2014 a ajutat și înlesnit comiterea infracțiunii de abuz în serviciu de către inculpatul Piticari Cezar Mircea. De asemenea, a fost trimis îmn judecată pentru instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată constâns în aceea că la data de 11.06.2015, inculpatul Rus Nicolae l-a determinat pe inculpatul Nedelea Aurel să completeze cu date nereale un aviz de însoțire a materialului lemnos„, mai arată procurorii.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Judecătoria Năsăud.

Cezar Mircea Piticari a fost inculpat de procurori încă din octombrie 2015, după ce în Bistrița-Năsăud au fost efectuate o serie de percheziții de către polițiștii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Bistrița-Năsăud, în urma cărora au fost audiate zeci de persoane, printre care și polițiști, pentru infracțiuni silvice, dar și pentru infracțiuni de corupție în cadrul Serviciului de Permise și Înmatriculuări Auto din cadrul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud. Nu mai puțin de 19 persoane au fost inculpate la acea vreme, printre care și șase agenți de poliție, unul dintre aceștia fiind și Cezar Mircea Piticari – șeful Postului de Poliție Parva, după cum Gazeta de Bistrița a scris AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here