Fostul senator Florina Presadă a anunţat vineri dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că demisionează din USR, ca urmare a deciziei conducerii partidului de a-l numi pe Călin Badiu – consilier judeţean la Timiş şi programator în cadrul unei companii locale – secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, moment în care i-a devenit clar că expertiza sa nu mai este de folos în organizație.

În opinia sa, dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparenţă şi politica de gaşcă au devenit emblematice pentru noul USR. Ea precizează că despărţirea sa de USR nu înseamnă şi dorinţa de a se despărţi de politică.  

”Momentul despărţirii de USR. Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor. Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcţie politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizaţie. Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparenţă şi politica de gaşcă au devenit emblematice pentru noul USR”, scrie Presadă.  

Ea subliniază că numirile politice pentru anumite poziţii sunt fireşti şi că poate accepta că cei ajunşi la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competenţe similare.

”Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu ţină cont deloc de competenţe”, afirmă fostul senator. adăugând: ”Mă bucur că am făcut parte din efortul de împrospătare a clasei politice româneşti început în 2016 alături de voi. Mă bucur de asemenea că am putut contribui la promovarea unor teme de care societatea românească are nevoie: reforma electorală, reforma administraţiei publice, respectarea drepturilor omului”.  

Florin Presadă consideră că au fost 4 ani plini, din care a învăţat foarte mult, ca om şi ca politician. ”Am cunoscut în USR oameni extraordinari pe care altfel nu i-aş fi întâlnit. Din păcate, mulţi dintre ei au părăsit deja partidul şi mulţi o vor mai face. Nu v-am minţit, am crezut şi am acţionat sincer în orice moment. Mi-a fost drag să fiu în stradă în campanii sau la evenimente cu voi şi am apreciat mereu întâlnirile noastre, în persoană sau online. Am beneficiat de energia dată de voi, generată de credinţa că se poate şi altfel. Şi se poate! Încă mai cred acest lucru. Nu e timpul pierdut pentru apariţia altor noi formaţiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine şi ca voi şi care să fie mereu şi mereu factorul de progres în societate şi în politică. România are nevoie de noi. Despărţirea mea de USR nu înseamnă şi dorinţa de a mă despărţi de politică. Aşa că rămânem împreună şi iubim România cu ochii deschişi!”, afirmă Presadă în finalul postării.

Citește și: Ministrul Justiției a depus proiectul de desființare a secției de investigare a infracțiunilor din justiție. VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.