Florin Cîțu, premierul României, acuză PSD că vor să scoată țara din Uniunea Europeană după ce a primit lista amendamentelor sugerate de partid. Conform listei, partidul social democrat dorește să sustragă bani din suma care este acordată contribuției către UE.

Da, am primit lista amendamentelor, cele făcute publice, de la PSD. Impactul bugetar e de aproape 6% din PIB, asta înseamnă să mergem cu deficitul aproape de 13% din PIB. M-am uitat la sursa de finanțare și, fără niciun fel de surprize, vedem exact ce vrea să facă PSD cu România: s-o scoată din UE. Sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. Noi plătim contribuția la UE și de acolo vrea PSD să ia banii, ca să ne scoată din Uniunea Europeană”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul va fi prezent luni în plenul Camerei Deputaților la o dezbatere pe bugetul de stat pe 2021, în urma unei invitați a grupului parlamentar PSD.

Calendarul adoptării bugetului în Parlament depinde de Birourile permanente reunite. „Sper să fie cât mai repede”, a punctat Cîțu.

El a fost întrebat despre amendamentul lui Ludovic Orban, de a oferi studenților câte 24 de călătorii feroviare între facultate și localitatea de domiciliu.

Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni si cu sursa de finanțare. Nu putem depăși deficitul de de 7,16%”, conchide premierul.

PSD a pregătit „mii de amendamente” și amenință Guvernul Cîțu cu moțiunea de cenzură. O parte dintre aceste amendamente vizează creșterea alocațiilor, a salariilor bugetarilor și a pensiilor, conform RadioEuropaLiberă.

Citește și: Marcel Ciolacu: ”Vor să lase în paragină sute de lăcaşuri de cult”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.