Flori pentru bătrânii de la Cămin. Vezi cine le oferă

46

La Bistrița, în data de 1 octombrie, 75 de copii voluntari vor distribui peste 250 de flori bătrânilor pe care îi vor întâlni la Căminul pentru persoane vârstnice Bistrița, în parcul municipal și pe pietonalul Liviu Rebreanu.

 

Acțiunea este organizată împreună cu Fundația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor  și Fundația Principesa Margareta a României. Aceasta constă în distribuirea a 250 de flori (gherbera) și o felicitare persoanelor vârstnice de la Căminul de persoane vârstnice Bistrița, persoanelor vârstnice întâlnite în parcul municipal și pe pietonalul Liviu Rebreanu.

Copiii Grădiniței Benita vor începe acțiunea luni, 1 Octombrie, ora 10,00 și vor avea punctul de plecare Căminul pentru persoane vârstnice Bistrita, strada M.Kogălniceanu, iar copiii, beneficiari ai Centrului de Zi Benita vor începe distribuirea la ora 15,00 cu punct de plecare Asociația de ajutorare a copiilor Benita, strada M.Kogălniceanu, Nr.29.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) se organizează a 7-a ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.

De altfel, oricine se poate alătura campaniei, alături de familie, prieteni sau colegi, dăruind câteva flori în comunitatea lor. Detalii se găsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet

La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.

Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională les petits frères des Pauvres în țări precum Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii.

De asemenea, la nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate.  În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității, potrivit unui comunicat de presă- Flori pentru suflet.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here