Floare Gaftone, secretarul municipiului Bistrita, a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, în dosarul instrumentat de IPJ Bistrița-Năsăud și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu privire la constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și influențarea declarațiilor, fapte care ar fi fost comise din anul 2016 și până în prezent de angajați ai Primăriei Bistrița. 

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, aceeași soartă ar urma să aibă și celelalte persoane la domiciliul cărora s-au desfășurat percheizții marți dimineață. 

Consiliul Local Bistrița s-a aflat, azi, în ședință ordinară în absența secretarului general Floare Gaftone, aceasta fiind suplinită de Dumitru Cincea, directorul Direcției Juridice, și el vizat fiind, potrivit unor surse judiciare, de anchetă.

Primarul Ioan Turc a fost întrebat de consilierul local Nicolae Pavelean dacă municipalitatea a luat măsuri imediate cu privire la faptele funcționarilor vizați de ancheta penală, „extrem de grave pentru imaginea de ansamblu a Primăriei Bistrița”.

În legătură cu ancheta aflată în desfășurare la Primăria Bistrița, cu privire la funcționari, nu cred că este corect să comentez. Discutăm despre separația puterilor în stat, discutăm despre o anchetă și, cu siguranță, în momentul în care vor exista elemente concrete, de natură a fi aduse la cunoștința opiniei publice, acest lucru se va întâmpla. O vor face organele abilitate, dar și Primăria Bistrița, prin reprezentanți”, a răspuns Ioan Turc.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here