Finanţări de peste 20 de miliarde de dolari pentru ţări din Orientul Mijlociu, promise de China

29
Sursa Fotografiei: BBC. com

Preşedintele Chinei Xi Jinping promite un pachet de 20 de miliarde de dolari în împrumuturi şi încă 106 milioane de dolari în ajutor financiar unei părţi a ţărilor Orientului Mijlociu, informează Mediafax.

 

Ţările care vor beneficia de ajutorul financiar sunt Palestina, căreia îi vor fi acordate 15 milioane de dolari, Iordania, Liban, Siria şi Yemen – cea mai saracă ţară din Orientul Mijlociu. Cele patru din urmă îşi vor împărţi 91 de milioane de dolari.

China intenţionează să dezvolte discuţiile cu privire la un acord de liber schimb cu ţările Orientului Mijlociu, de unde intenţionează să importe mărfuri în valoare de 8.000 de miliarde de dolari pe parcursul următorilor cinci ani, relatează China Daily, citată de Mediafax.

„Ar trebui să ne tratam unii pe alţii cu sinceritate, să nu ne temem de diferenţe, să nu evităm problemele şi să avem discuţii ample cu privire la fiecare aspect al politicii externe şi de dezvoltare”, a declarat Xi Jinping, în cadrul Forumului chinezo-arab de la Beijing, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here