O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani a fost mușcată, sâmbătă dimineața, de un câine, incidentul petrecându-se pe raza localității Ilva Mare. Rana provocată de mușcătură a fost profundă, astfel că a fost necesară intervenția unui elicopter SMURD.

Inițial, la fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, însă echipajul medical a solicitat în sprijin intervenția unui elicopter SMURD. 

”Echipajul SAJ Bistrița-Năsăud a găsit pacienta conștientă, stabilă, cu o plagă complexă la nivelul articulației radio-carpiene drepte. Complexitatea plăgii a fost evaluată ca fiind una care ar impune intervenție de specialitate într-o secție clinică, drept pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureș. Până la sosirea acestuia și preluarea pacientei, echipajul a acordat îngrijiri pacientei și a evacuat-o la locul de aterizare comunicat de elicopter”, au transmis reprezentanții SAJ Bistrița-Năsăud.

Victima a fost preluată de elicopterul SMURD și urmează să fie transferată la o clinică de specialitate dintr-un alt județ al țării.

Momentan nu se cunosc cu exactitate împrejurările în care femeia a fost mușcată de animal, însă autoritățile abilitate efectuează cercetări în acest caz. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here