Federaţia Românilor de Pretutindeni anunţă că nu va mai organiza mitingul diasporei din 10 august. Vezi motivul

122
Pagina de facebook: Federaţia Românilor de Pretutindeni

Primăria Capitalei anunţă că Federaţia Românilor de Pretutindeni a informat instituţia că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, deşi a fost aprobat. Administraţia Capitalei a precizat că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorităţi.

 

„Primăria Municipiului Bucureşti a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federaţia Românilor de Pretutindeni informează că renunţă la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piaţa Victoriei. Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie.”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

 

Conform Mediafax, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă a declarat că nu îşi asumă mitingul din 10 august, pentru că nu a semnat, până acum, niciun protocol cu Primăria Capitalei, deoarece instituţia nu i-a transmis prin e-mail documentul.

„De ce nu m-au anunţat înainte cu o lună, ca să mă organizez în două săptămâni, să-mi iau bilet, să vin la Primărie? Între timp am cerut să mi-l transmită pe mail să-l citesc şi să-l transmit dacă este cazul. E foarte bine că doamna Firea a autorizat acest miting, dar noi, ca organizaţie nu putem să ne asumăm acest miting, pentru că nu am semnat niciun protocol cu Primăria Capitalei. Nu este vina noastră. Am vrut de la început să organizăm acest miting, pur şi simplu nu a fost o bună colaborare între Primăria Capitalei şi Federaţia şi s-a ajuns la această discuţie. (…) E posibil să vină persoane care să boicoteze. Am primit cererea online, am primit răspuns online, deci se putea trimite protocolul tot online. Nu înţeleg unde a fost problema. Cred că cineva a dorit acest lucru”, a declarat Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, în cadrul unei emisiuni Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here