Un bărbat din județul Ilfov a fost trimis în judecată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru trafic de influență. Ilfoveanul se dădea drept procuror DNA, iar în februarie anul trecut a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un denunțător, cercetat într-un dosar penal.

Potrivit DGA, la data de 10 mai, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anticorupție Bistrița-Năsăud, a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, a unei persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (două acte materiale).

„Inculpatul, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la finele lunii decembrie 2019, prevalându-se de calitatea mincinoasă de procuror, a pretins și primit pentru pretinși colegi procurori, de la doi martori denunțători suma de 3.000 de lei și bunuri (produse alimentare) în valoare de 1.000 – 1.500 lei.

De asemenea, la data de 10 februarie 2020, respectivul a pretins de la un martor denunțător suma de 1.000 lei, lăsând să creadă că are influență asupra unor procurori dintr-o unitate de parchet, pe care ar fi putut să-i determine să soluționeze cu celeritate, în mod favorabil martorilor denunțători, un dosar penal în care erau cercetați”, se arată într-un comunicat al DGA.

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anticorupție Bistrița-Năsăud au contribuit la administrarea probatoriului, efectuând activități procedurale în baza ordonanțelor de delegare, precum participarea la acțiunea de  prindere în flagrant a inculpatului, audiere martori, ridicări de bunuri și înscrisuri.

Potrivit surselor Gazeta de Bistrița ar fi vorba despre un bărbat din Clinceni, județul Ilfov,  care s-a dat drept procuror DNA și i-a promis unei persoane din Bistrița-Năsăud că poate interveni într-un dosar DNA care l-ar viza pe primarul comunei Livezile, Traian Simionca. Concret, persoana din Bistrița-Năsăud voia să fie ajutată să depună o plângere împotriva primarului Simionca. Pentru aceasta, falsul procuror a solicitat bani și alte bunuri.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here