Două firme din Bistrița-Năsăud au fost amendate usturător, cu câte 75.000 lei fiecare, de către inspectorii Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș Tisa pentru exploatări ilegale de balast din albia majoră a râului Someșul Mare. Totodată, pe numele celor două societăți comerciale au fost depuse și sesizări penale. Recent, o altă firmă din județ a primit o amendă de 10.000 lei, tot pentru exploatări ilegale de balast. 

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa continuă controalele pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj. 

În urma verificărilor, încă două societăți comerciale din județul Bistrița-Năsăud au fost depistate realizând activități ilegale în albia majoră a râului Someșul Mare, în zona localității Braniștea.   

Administratorilor acestora le-au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 75.000 de lei fiecare, pentru exploatarea agregatelor minerale în afara perimetrului reglementat, respectiv pentru exploatarea perimetrului fără a deține acte de reglementare.

Totodată, inspectorii ABA Someș-Tisa au solicitat autorităților competente întocmirea dosarelor penale pentru două societăți comerciale, care au fost depistate realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale.

În decursul primului semestru al acestui an, la nivelul spațiului hidrografic Someș-Tisa, au mai fost aplicate amenzi, în valoare totală de 475.000 de lei la acest tip de folosințe, conform prevederilor Legii Apelor. Una dintre acestea, în valoare de 10.000 lei, a fost aplicată unei firme din Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here