Ioan Oltean a scăpat de acuzații. Procurorii au clasat și ultimul dosar al fostului deputat PDL, în care au fost implicați și Negurici Sergiu și Rotaru Mihai.

Decizia autorităților judiciare a fost luată după ce Ioan Oltean a fost cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Clasarea dosarului a avut loc datorită faptului că „fapta nu există”, potrivit procurorilor.

Ce scrie în cazul de clasare

Potrivit cazului de clasare, „inculpații Oltean Ioan, Negurici Sergiu și Rotaru Mihai sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave facă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prevăzută de art. 48 din Codul Penal rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 297, alin. 1 din Cod Penal și art. 309 din Cod Penal” au scăpat de acuzații „întrucât fapta nu este prevăzută de lege penală”.

A avut loc „clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru un altul un folos necuvenit, faptă prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 297, alin. 1 din Cod Penal, întrucât (fapta) nu există”, mai scrie în cazul de clasare.

1 COMENTARIU

  1. Oare era cineva care se astepta la altceva ? Ca toate dosarele privind coruptia si traficul de influenta la nivelul clasei politice din judetul nostru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here