Pârtia de schi de pe Dealul Cocoşului a primit omologarea, conform unor surse ale Gazeta de Bistriţa.

 

Până acum pârtia de schi nu a putut primi OK-ul din partea Ministerului Turismului din cauza gradului ridicat de dificultate, în primii 200 m de coborâre înclinarea pantei fiind între 39-40,6%, iar pe restul traseului între 8-28%. Din această cauză, pârtia nu a putut fi inclusă în circuitul turistic, fapt care a condus la necesitatea adăugării unei bucle cu grad de dificultate scăzut, pentru începători. Traseul alternativ are 447,10 metri cu o lățime de 20 de metri.

„Pentru omologare se cere ca panta să fie, cu aproximaţie, continuă. Ori la noi prima pantă e de 40 la sută iar apoi de 20 la sută. De aceea vom realiza un traseu de ocolire, care lungeşte cu 50 de metri pârtia. Am scos din fondul forestier un teren de 200 de metri lungime, cu 20 de m lăţime. Astfel, toată pârtia va fi de dificultate medie”, a declarat, în urmă cu aproximativ o lună, primarul Ovidiu Creţu într-o emisiune televizată.

 

Pârtia de schi de pe Dealul Cocoşului are o lungine de 1.335 m și o lățime de 60 m, având punctual de plecare de la altitudinea de 676 m. Pentru această investiţie, municipalitatea a chetuit aproximativ 7 milioane de euro, bani care provin dintr-un împrumut bancar contractat de Primăria Bistriţa în urmă trei ani.

 

UPDATE: 

Primăria Bistriţa confirmă informaţiile Gazeta de Bistriţa.

„Într-adevăr, pârtia de schi a primit omologarea. Astăzi s-a mers în teren şi s-au verificat toate detaliile, după care s-au semnat documentele de omologare”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

 

 

 

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Multa lume , mai ales cei de „Gica Contra ” ai PNL-ului… critica aceasta „partie”, dar buna-rea… cum este… noi bistritenii mai saracuti si mai modesti in bani, putem merge la sanius aici, langa Bistrita, fara sa trebuiasca sa ne ducem la Piatra Fantanele, Brasov ori Elvetia… cum fac „smardoii ” cu bani .
    Asadar nu mai criticati atata ceea ce este facut , ca ce-i facut… e bun facut si cu asta basta.
    Daca era facuta si „centura SUD ” aia controversata, era deja gata facuta si pe ea circulau si masinile albastre si galbene si verzi… nu numai de culaore rosie… si traficul rutier, nu mai era blocat complet intre Unirea si Hanul Bistrita, asa cum se intampla astazi in aceasta zona, plina de Molluri si magazine … toate cu intrarile si iesirile exact in DN 17 ( E 76 ) … la care PNL-istii, PD-istii , Ecologistii si altii asemenea s-au zbatut de ceasul mortii, pana ce UE ne-a retras banii si i-au dat altora .
    Asadar domnule primar, ceea ce aveti de facut, faceti si nu le mai tot cautati in „coarne” celor din opozitie, ca orice veti face, nu le va placea , ptr ca nu au fost ei in stare sa faca cat au fost la „ciolan ” si „crapa” de ciuda ca municipiul nostru este aranjat, curat si ordonat si avem incet… incet… locuri de agrement pentru noi toti, care n-anem bani sa fugim prin „strainatati” …
    Succes si felicitari !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.