Exclusiv. Clujul are şef la poliţia judeţeană

433

Astăzi, Comisarul Şef de Politie , Rus Ioan Mircea, a promovat consursul pentru funcţia de Inspector Şef, în cadrul IPJ Cluj.

Comisarul-șef de poliție Mircea Ioan Rus a participat în anul 2017 la un concurs de ocupare a funcției de șef al IPJ Cluj, dar l-a picat cu nota 3. În iulie 2018, ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a numit pe Rus, fără examen, șef al IPJ Cluj. Rus este acuzat și de faptul că ar fi nașul fiului unui interlop clujean.

Încă de acum 2 ani , spun unii polițiști din cadrul IPJ Cluj, Mircea Rus se lăuda că el va fi șeful IPJ Cluj. A fost luat în derâdere de către colegi, mai ales că eșuase cu nota 3 la examenul pentru șefia IPJ Cluj. Mai târziu, coincidență sau nu, Rus este pus fără examen să conducă Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Comisarul șef de poliție este cunoscut ca fiind un apropiat al oamenilor din partidul de stânga – PSD.

„Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 20 iulie, comisarul-șef de poliție Rus Mircea Ioan a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Mircea Rus a fost șef la Biroul de Investigații Criminale, pe urmă șef interimar al Serviciului de Investigații Criminale.

Potrivit GazetadeCluj.ro, cunoscutul interlop clujean Alin Trif, poreclit ”Diavolu” ar avea relații mari la conducerea IPJ Cluj. Mai precis, copilul său ar fi nășit de Mircea Rus. Informația apare într-un articol din 2015, când Rus era șef la Serviciul Investigații Criminale.

1 COMENTARIU

  1. Io nu crted ca a fost ” uns cu undelemnul puterii ” chiar degeaba , chiar asa, fara sa aiba calitatile , pregatirea scolara, capacitatea si experienta profesionala si manageriala necesara acestui post . S-apoi, bine a zis domnul Ex Presedinte Basescu si anume ” sa nu cautam ingeri, ca nu vom gasi ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here