Numărul străinilor din state terțe, deținători ai unui drept de ședere (document valabil), pe raza județului Bistrița-Năsăud nu a înregistrat o schimbare radicală în 2020 față de anul precedent.

Cei mai mulți solicitanți de azil în județul Bistrița-Năsăud provin din Siria.

Totalul străinilor cu drept de ședere în județul Bistrița-Năsăud pentru anul 2019 este de 327 persoane, dintre care 112 au venit în județ cu scopul angajării din: Vietnam, India, Sri Lanka, Moldova, ș.a.

De la începutul anului 2020 până luna trecută inclusiv, în județul Bistrița-Năsăud au migrat 347 persoane, dintre care cei mai mulți sunt din India, Vietnam, Moldova, ș.a. (în această ordine). Majoritatea prezintă ca motiv de ședere, angajarea în muncă.

Solicitanți de azil

Referitor la cererile de azil, de la începutul anului curent până luna trecută inclusiv, au fost înregistrate 2330 cereri de azil, 169 fiind depuse de persoane care s-au declarat minori neînsoțiți, potrivit Institutului General pentru Imigrări.

Din totalul cererilor de azil depuse, în perioada solicitată, 311 au fost aprobate în faza administrativă, fiind acordată o formă de protecție internațională în țara noastră, respectiv statut de refugiat sau protecție subsidiară.

Țara OrigineTotal
SIRIA812
AFGANISTAN285
IRAK192
TURCIA162
MAROC156
Altele723
Total2330

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here