În cinstea Zilei Naționale a României, din dorința de a cinsti memoria făuritorilor Marii Unirii de la 1918, precum şi a ostaşilor români care au luptat şi căzut pe front pentru reîntregirea naţională şi teritorială a României, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud va organiza evenimentul ”1 Decembrie 1918-ziua unui vis împlinit!”.

Evenimentul se va desfășura online și va fi transmis pe pagina de Facebook și canalul de YouTube a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud luni, 1 decembrie 2020, începând cu ora 10.00. În debutul evenimentului va lua cuvântul Alexandru Gavrilaș, managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, după care vor adresa mesaje comunității județului Bistrița-Năsăud și Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, col. Cornel Traian Scurt, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan Bistrița, dar și protopot pr. Alexandru Vidican, Protopopiatul Bistrița.

Ulterior, va putea fi urmărit un spectacol online dedicat zilei de 1 Decembrie, care va fi susținut de actorul și scriitorul Dan Puric și cantautorul Victor Socaciu.

Evenimentul va fi întregit de difuzarea filmului documentar ”Decembrie-Portrete ale Marii Uniri” o producție 2018 a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud în colaborare cu LifeVision Films care prezintă medalioanele a opt personalități ale județului Bistrița-Năsăud implicate în realizarea Marii Uniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here