Liderii de sindicat din Educație au anunțat, luni dimineață, că este foarte posibil ca examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat să fie amânate din cauza grevei. Sindicaliștii au transmis că nu renunță la revendicările salariale și nu înțeleg atitudinea guvernanților, care continuă să  pregătească actul normativ pentru acordarea de bonusuri, deși li s-a transmis că este o ofertă de neacceptat, notează realitatea.net.

„Cred că domnii de la Guvern nu și-au dat seama cam care este amploarea nemulțumirilor la nivel național în sistemul de învățământ preuniversitar. Cred că nu și-au imaginat că se poate ajunge aici. (…) Nu înțeleg că această categorie socio-profesională are orgoliul ei, demnitatea ei, și nu poate accepta firimituri sub formă de vouchere sau carduri, atât timp cât a observat că statul român nu a avut nicio reținere să crească salariile în alte domenii”, a declarat, luni, președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, într-o intervenție la un post TV.

În acest context, preşedintele FSLI a precizat că se ia în cacul o amânare a examenelor din această vară: Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

„În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a spus Nistor.

1 COMENTARIU

 1. Motto:
  „Ţara geme şi se zbate
  Prinsă-n laţul vostru de minciuni,
  Ne-aţi vândut ieftin şi în rate,
  Blestemaţi să fiţi şi-n rugăciuni.
  Ne-aţi înstrăinat petrolul,
  Aurul, pădurile şi noi
  Împietriţi privim în golul
  Sinuciderii din doi în doi.
  Doamne, Fă, dacă se poate,
  Să nu fure nimeni timp de-un an
  În această ţară cu de toate
  Si vom face Rai din Bărăgan”
  (Tudor Gheorghe – Rai din Bărăgan – )

  Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, executivul nu a venit cu o soluţie care să ducă la stingerea conflictului. Dimpotrivă, precum în filmele cu prosti, Guvernul, prin purtătorul său de cuvânt, propune aceleaşi prime/vouchere pe care angajaţii din învăţământ le-au refuzat în urmă cu o săptămână . Ba mai mult, este vorba de bani proveniti din fonduri europen care sunt destinati pentru pregătirea profesorilor, pentru a-şi cumpăra materiale didactice, cărţi, cursuri de pregătire si nu sunt nicidecum destinati salarizării. Sindicaliștii din Educație consideră „jignitoare” oferta Guvernului și resping voucerele pe care executivul le oferă din ajutoare venite de la UE ca unor milogi, in timp ce guvernantii se lefăie cu salarii si pensii speciale nesimtite.
  Sindicatele din Educație, aflate în grevă, au solicitat după discuțiile de la Palatul Victoria, o creștere a veniturilor cu 25% și garanția actului normativ ca salariul debutantului să fie egal cu salariul mediu brut pe economie, adică o majorare de la 2500 de lei la 3000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.