Eurodeputat PSD: Preşedintele este în „boicot mode”. Unii mă întreabă dacă a fost la meditaţii la Băsescu

112

Europarlamentarul Andi Cristea l-a criticat miercuri pe preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că ”e în ”. Eurodeputatul a mai spus că sunt colegi din PE care l-au întrebat, ironic, dacă şeful statului a luat meditaţii de la predecesorul său, Traian Băsescu.

„Preşedintele e în <boicot mode>, iar noi vom căuta să ne reprezentăm România dincolo de atitudinea dânsului. Când tragi linie, râmâne ce construieşti, nu ce dărâmi. Ne vom axa deci pe ce putem face noi, pe cum putem promova România, încercând să limităm pe cât posibil, alături de instituţiile care înţeleg şi respectă Constituţia, atitudinea, îmi pare rău să o spun, de jucător pe mize mărunte a lui Klaus Iohannis”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Andi Cristea.

El a mai spus că a fost întrebat de colegii săi eurodeputaţi dacă România este republică prezidenţială.

„Oamenilor nu le vine să creadă când le spunem, ne întreabă dacă am devenit republică prezidenţială. Mai în glumă, mai în serios, unii ne întreabă dacă domnul Iohannis a fost la meditaţii la Traian Băsescu. Până de curând, Preşedintele a dat impresia că acţionează în spirit european. Poleiala însă nu mai rezistă. E sabotaj vizibil. Cred că este şi sarcina noastră, a europarlamentarilor români, să facem mult mai cunoscut în Parlamentul European şi în Europa în general comportamentul discreţionar şi anticonstituţional al domnului Iohannis”, a răspuns europarlamentarul.

El a adăugat faptul că „preşedintele nu are nici argumente electorale, nici constituţionale” pentru a-i nominaliza pe cei doi miniştri.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va refuza şi noile propuneri de miniştri, respectiv Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la ministerul Transporturilor.

”Da, aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi, două vor fi finalizate documente şi reexpediate la Guvern”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

3 COMENTARII

 1. Acest presedinte NU ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI , CI DOAR AL CELOR DIN OPOZITIE SI CU EXCELENTZA AL PNL-ului . Asa cum afirma permanent cei aflati la putere prin votul unanim si majoritar , precum si din alocutiunile si interventiile domnului presedinte la emisiunile TV ( atat cele care sustin partidele de dreapta cat si de stanga ) , domnia sa :
  – 1/. Isi doreste doar „partidul domniei sale „, adica al PNL-ului , care l-au lansat in campania de alegeri , desi au pierdut alegerile pentru aceasta legislatura , dar domnia sa, nu respecta Constitutia si pe fatza, arata ca isi deoreste guvernul ” MEU ” ( adica al opozitiei ) si nicidecum al celor care au castigat alegerile ;
  – 2/. Pe fata la TV a aratat ca va face tot ce-i sta in putintza si va uza de absolut toate caile si mijloacele ” legale „( cica ) … sa blocheze, sa intarzie, sa lungeasca in timp pana-i inebunesc de-a bine-lea pe cei de la putere, ca acestia sa nu-si poata pune in aplicare Planul de guvernare, sau cel putin sa intarzie foarte mult executarea acestuia … numai asa… ptr ca ” nu este guvernul domniei sale ” si vrea sa faca jocurile celor din opozitie doar ;
  – 3/. Se ascunde in spatele si se bazeaza pe curentul european, care nu agreaza partidele de stanga sau centru-stanga , crezand ca vor veni ” äia „aici la noi in Romania, vor da jos guvernul legal si-i vor instala la butoane pe cei din opozitie si afirma pe fata ca ” nu se teme de nici o suspendare din functie „…
  – 4/. Pe fatza si cu nerusinare, asmutza, incita la dezordine publica si ” face baie de protestatari „… imbracat in culoarea celor de stanga ( ca sa poata fi mai vizibil de lume ) cu fiecare ocazie cand ies in strada grupuri din opozitie, neautorizate , care se cred ei ca ” reprezintii poporul roman ” fara sa le dea nimeni acest gir legal si general …
  etc.etc.etc… ca sa nu le mai enumar pe toate, ca le-ati vazut si auzit de la TV … mai ales de la cei care nu-l ridica in slavi .
  DE ACEIA ESTE IMPERIOS NECESAR ca cei de la putere, sa faca demersurile necesare sa modifice Constitutia Romaniei si sa devenim o REPUBLICA PARLAMENTARA ( nu asa cum este astzi ) , unde presedintele tzarii sa fie ales de Parlamentul legal al celor care politic au castigat alegerile si nu de catre populatia care nu pricepe demersurile politice si nu intelege competentele presedintelui, crezand ca la noi este ca in America si Rusia… unde este Republica prezidentiala SI unde presedintele ” taie si spanzura ” dupa cum doreste … FIIND UN FEL DE ( fost ) CEAUSESCU .
  In acest mod, cei care legal castiga alegerile, nu vor mai fi blocati in Programul lor de guvernare, indiferent ca ar fi de stanga ori dreapta politica .
  Cu strutzo-camila de la noi, efectiv Romania stagneaza pe loc si absolut tot ce fac ei de stanga, este anulat de cei de dreapta … si invers … cand se rotesc , pe rand … la ” ciolanul cu fasole ” !
  Efectiv nu pricep cine a facut Constitutia dupa asa zisa Revolutie, cum de nu s-au gandit la aceste inconveniente … si n-au inteles ca poporul roman este anarhic din firea lui, este prost guvernabil si numai cu bota si cu parul poate fi ” manat din spate „…
  Dureros, dar asta este parerea mea personala , ca si eu fac parte din acest popor si-mi vine sa-mi trag palme si picioare-n c*r singur si nu cred ca se va schimba ceva in bine… prea curand !

 2. Dooomnu „Gogu „… toti au fost la putere, rand pe rand si TOTI SUNT O APA S-UN PAMANT , egal c-au fost de dreapta ori de stanga . Daca s-ar scula Ceausescu, pe toti i-ar beli , precum face si Eerdogan in Turcia cu toti narozii care sunt impotriva propriei tzari si care ” ies din brazda ” … permanent .
  Toti, au facut si bune si rele, numai ca bratul cantarului trage mai tare spre cele de tot c*catul … in care ne invartim cu aceasta forma de guvernare „strutzo-camila ” , unde guvernarea cu presedintia tzarii, au legislaturi diferite si fac parte din partide diferite in opozitie unul cu altul , permanent intr-o hartuire ca soarecele si pisica , ca niste lupi flamanzi care au prins o prada si trag toti in toate directiile ca s-o sfasie si s-o poata infuleca . . .
  Tzara asta , de la Decebal incoace, parca a fost batuta de Dumnezeu . Toti ne-au re.g.u lat din toate partile. Nu degeaba C. Brancus a facut „Coloana infinitului „prin care a vrut sa arate lumii ca ” noi romanii , sistematic am fost stransi ba de c*aie, ba de gat … ba de c*oaie ba de gat … pana la … Dumneso… ! ” ( Si ramanem asa-ntr-o veselie si vesnica pomenire ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here