Eugen Teodorovici pregăteşte o strategie pentru a opri exodul forţei de muncă şi mai ales al tinerilor care merg să lucreze în afara ţării.

Studenţii ar urma să semneze la începutul facultăţii un contract cu universităţile prin care sunt obligaţi să restituie banii primiţi de la stat pe perioada studiilor. 

Nu este însă singura modificare. Executivul intenţionează să limiteze călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi şi să le condiţioneze de rezultatele academice.

Ministrul Finanțelor are în plan un sistem de învățământ asemănător celui din Marea Britanie în care absolvenții restituie banii pe care statul îi cheltuie pentru asigurarea studiilor. Iar suma va proveni chiar din salariul acestora. Inițiativa ar urma să fie inclusă într-un program de strategie națională cu scopul de a ține forța de muncă în țară. Studenții susțin însă că ideea nu ar face altceva decât să încurajeze migrația. 

În plus, o astfel de măsură ar îngrădi dreptul la libera circulaţie în Uniunea Europeană, atrage atenţia Ramona Ioana Bruynseels, candidatul umanist la alegerile prezidenţiale. 

Modificările pentru studenți nu se opresc însă aici. Călătoriile cu trenul, care până acum erau gratuite, vor fi limitate la 12 pe an. În plus, gratuitatea va fi condiționată de lipsa restanțelor. 

Discuțiile între reprezentanții guvernului și studenți vor fi reluate la începutul săptămânii viitoare.

3 COMENTARII

 1. Refaceti inapoi SISTEMUL LUI CEAUSESCU :
  1/. Inchideti granitzele si nu mai lasati pe nimeni sa iasa din Romania, fara aprobare din partea ministrului de resort ( si al serviciilor secrete ), unde cel solicitant isi are locul de munca si numai pentru interese strict pertinente ;
  2/. Nu le mai dati diplomele de studii, pana nu executa si nu lucreaza aici in Romania in domeniul in care s-a calificat pe banii publici, cel putin 10 zece ani de zile, sau pana nu-si achita c/v studiilor ;
  3/. Sisteati orice fonduri pentru sustinerea ” asistatilor sociali ” … si fortati-i sa mearga la munca . Dati-le ajutoare sociale doar celor fara ochi, fara mani si picioare sau celor care sunt debili mintali si care se afla inernati obligatoriu in Centre pentru monitorizarea debililor … ! In rest… NIMENI SA NU MAI PRIMEASCA ABSOLUT NICI UN BAN DE POMANA DE LA STAT !
  4/. Instituiti ca infractiune fapta celor care pleaca in strainatate si nu au contracte cu societatile specializate in ingrijirea copiilor si batranilor , lasati acasa fara ajutor social si material si urmariti-i prin INTERPOL daca este cazul ;
  N-are nici o legatura ” libera circulatie ” … cu lipsa ” poftei de munca ” si cu ” puturosenia ” sau dorintza romanilor sa fuga din tzara si sa munceasca pentru straini , abandonandu-si copii si batranii … lasandu-i in grija exclusiva a ” statului si a banului public ” !

 2. Stimate domn, daca nu veti inchide inapoi granitele tzarii si nu veti reimplementa inapoi paza militara a acestora, sa-i fortzati pe toti cei care fac scoli si calificari pe banii nostri publici, ori sa plateasca scoala ori sa presteze obligatoriu o munca in folosul societatii , cel putin 10 zece ani de zile, in calificarile pe care le au sau ” aiurea „… ACEST EXOD NU SE VA PUTEA STOPA , decat eventual daca ati plati pe toata lumea in euroi cu un salar ca-n tzarile din aceasta (M)UE , pe unde se duc si dorm pe bancile de prin parcurile publice, prin gari , ori pe sub toate podurile si viaductele , lasandusi ” nevestele cu*ve acasa si copiii go*ani pe strazi ” cum a zis Rusu de PSD Cluj ! Toti acestia vin/se mai intorc ” acasa ” IN HAITA … ca lacustele peste culturile oamenilor, doar de Paste, Craciun si Anul Nou si ” tule-o ” inapoi . N-are decat statul sa le poarte copiii gratis in scoli si sa le ingrijeqsca batranii… fara ca ei sa dea absolut nici un ban ori prestatie in favoarea statului .
  Cine-i FRAIERU si PROSTU ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here